PRATİK PATATES MANTISI
Malzemeler
2 adet büyük boy patates
Tuz,
karabiber
Su
150 gr kıyma
1 adet kuru soğan
Sıvıyağ
Tuz, karabiber
YOĞURT SOSU İÇİN
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
ÜZERİ İÇİN
1 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
HAZIRLANIŞI
Küp küp doğradığınız patatesleri, tuzlu suda haşlayın. Bu arada kıymalı harcı hazırlayın. Bunun için, küp küp doğranmış soğanı sıvıyağla soteleyin. Kıymayı ilave edip , pişene kadar kavurduktan sonra, tuzunu karabiberini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.Haşlanan patateslerin suyunu süzdürüp, servis tabağına aktarın. Üzerine karabiber serpiştirip, soğumasını bekleyin.Sarımsak ve tuzla lezzetlendirdiğiniz sarımsaklı yoğurdu üzerine yayın. Üzerine kıymalı harcı yayıp, kızdırdığınız tereyağı ve pul biberi gezdirerek servis edin. AFİYETLER OLSUN 'na tesekkurler.
Malzemeler
2 adet büyük boy patates
Tuz,
karabiber
Su
Sponsorlu Bağlantılar
KIYMALI HARÇ İÇİN 150 gr kıyma
1 adet kuru soğan
Sıvıyağ
Tuz, karabiber
YOĞURT SOSU İÇİN
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
ÜZERİ İÇİN
1 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
HAZIRLANIŞI
Küp küp doğradığınız patatesleri, tuzlu suda haşlayın. Bu arada kıymalı harcı hazırlayın. Bunun için, küp küp doğranmış soğanı sıvıyağla soteleyin. Kıymayı ilave edip , pişene kadar kavurduktan sonra, tuzunu karabiberini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.Haşlanan patateslerin suyunu süzdürüp, servis tabağına aktarın. Üzerine karabiber serpiştirip, soğumasını bekleyin.Sarımsak ve tuzla lezzetlendirdiğiniz sarımsaklı yoğurdu üzerine yayın. Üzerine kıymalı harcı yayıp, kızdırdığınız tereyağı ve pul biberi gezdirerek servis edin. AFİYETLER OLSUN 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments