MUHTEŞEM ORMAN KEBABI
Yarım kilo kuşbaşı doğranmış et
1 kilo bezelye
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet büyük boy havuç
2 adet patates
2 adet yeşil biber
Çok az sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Sıcak su
HAZIRLANIŞI
Kızdırdığınız tencereye yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz etleri koyup karıştırarak suyunu çekene kadar kavurun.Yemeklik doğradığınız soğanı, sarımsağı, tereyağını ve çok az sıvı yağ ekleyip karıştırın.2 su bardağı sıcak su ilave edip etler yumuşayana, suyunu çekene kadar pişirin. Ben düdüklü tencerede pişirdim. Eğer normal tencerede pişirecekseniz, etleri pişirmek için biraz daha su ilave etmeniz gerekebilir. Çünkü etinize göre pişme süresi değişebilir.Pişip suyunu çeken ete, domates ve biber salçasını ekleyip biraz kavurduktan sonra doğranmış havuçları ekleyip kavurmaya devam edin.İçini çıkardığınız bezelyeleri de ekleyip kavurduktan sonra, üzerini hafif geçecek şekilde sıcak su ekleyin.Tuzunu, kekik hariç baharatları ekleyip, karıştırın.Bezelyeler yumuşamaya başladığında küp küp doğranmış patatesleri ekleyip, patateslerin dağılmasına izin vermeden pişirin.Ocaktan indirmeden doğranmış yeşil biberleri de ilave edip bir kaç dakika daha pişirdikten sonra, yemeği ocaktan alıp, kekik ilave ederek karıştırın.Tencerenin kapağını kapatıp yemeğinizi yarım saat dinlendirin ve ardından afiyetle tüketin.Ben dana eti kullandım isteyen kuzu etiyle de yapabilir. İstediğiniz, sevdiğiniz mevsim sebzelerinden, kabak ve patlıcanda ilave edebilirsiniz. Afiyetler olsun. 'na tesekkurler.
Yarım kilo kuşbaşı doğranmış et
1 kilo bezelye
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Sponsorlu Bağlantılar
1 diş sarımsak1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet büyük boy havuç
2 adet patates
2 adet yeşil biber
Çok az sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Sıcak su
HAZIRLANIŞI
Kızdırdığınız tencereye yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz etleri koyup karıştırarak suyunu çekene kadar kavurun.Yemeklik doğradığınız soğanı, sarımsağı, tereyağını ve çok az sıvı yağ ekleyip karıştırın.2 su bardağı sıcak su ilave edip etler yumuşayana, suyunu çekene kadar pişirin. Ben düdüklü tencerede pişirdim. Eğer normal tencerede pişirecekseniz, etleri pişirmek için biraz daha su ilave etmeniz gerekebilir. Çünkü etinize göre pişme süresi değişebilir.Pişip suyunu çeken ete, domates ve biber salçasını ekleyip biraz kavurduktan sonra doğranmış havuçları ekleyip kavurmaya devam edin.İçini çıkardığınız bezelyeleri de ekleyip kavurduktan sonra, üzerini hafif geçecek şekilde sıcak su ekleyin.Tuzunu, kekik hariç baharatları ekleyip, karıştırın.Bezelyeler yumuşamaya başladığında küp küp doğranmış patatesleri ekleyip, patateslerin dağılmasına izin vermeden pişirin.Ocaktan indirmeden doğranmış yeşil biberleri de ilave edip bir kaç dakika daha pişirdikten sonra, yemeği ocaktan alıp, kekik ilave ederek karıştırın.Tencerenin kapağını kapatıp yemeğinizi yarım saat dinlendirin ve ardından afiyetle tüketin.Ben dana eti kullandım isteyen kuzu etiyle de yapabilir. İstediğiniz, sevdiğiniz mevsim sebzelerinden, kabak ve patlıcanda ilave edebilirsiniz. Afiyetler olsun. 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments