Cevizli İçli Tatlı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

5 Mart 2019 Salı

Cevizli İçli Tatlı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





CEVİZLİ İÇLİ TATLI
👉Malzemeler:
1 yumurta
100 gr. Tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 pk. Vanilya
1 pk. Kabartma tozu
1 çay bardağı irmik 
2 su bardağı un
👉Üzerini bulamak için irmik
👉İçi için bir kase ceviz 👉Şerbeti:
2 su bardağı su
1 su bardağı şeker(Şekeri damak tadınıza göre artırabilirsiniz) 
Bir kaç damla limon suyu
👉👉👉👉Tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak!!!
👉Yapılışı:
Öncelikle şerbet için su ve şeker tencereye alınır, Kaynamaya başladıktan sonra limon suyu eklenir ve ocağın altı kapatılır.
Hamuru için un hariç diğer malzemeler yoğurma kabına alınır ve karıştırılır. Un azar azar eklenip yoğurulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak ortası açılır, bir çay kaşığı dolusu ceviz koyulur ve kapatılır, yuvarlak şekil verilir.(Şekil verirken normal bir kurabiye gibi hızlı hızlı yuvarlamayın içinde ceviz olduğu için parçalanır.) İrmiğe bulanarak tepsiye dizilir. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarılır, tatlıların üzerine kepçe ile şerbet gezdirilir.
Afiyet olsun ☺️☺️hamiyetin_tarifkutusu'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments