Sponsorlu Bağlantılar
1 paket labne peyniri (200 gr )veya krem peynir 2 paket
1 paket sıvı krema(200ml)
2 adet oda ısısında yumurta
90 gr bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı limon suyu
1 adet limonun kabuğu
1 paket Eti Burçak
2 tepeleme çorba kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı çekilmiş fındık
süslemek için , istediğiniz meyve,limon veya ahududu
Limon Sosu İçin Malzemeler:1 su bardağı limonun suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
1/2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı (silme) nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
Öncelikle bisküvilerinizi rondo da un gibi olana kadar geçirin. İçerisine erittiğiniz tereyağını ve kıyılmış fındıkları ekleyin iyice karıştırın.
Muffin kalıbına yerleştirdiğiniz kağıt kalıpların içerisine 1 dolu çorba kaşığı kadar paylaştırın. Bir kaşık yardımıyla iyice bastırarak düz bir zemin elde edin. Kremasını hazırlarken muffin kalıbınızı buzdolabında kaldırın.
Kremasını hazırlamak için oda ısısında olan labne peyniri veya (krem peynir Amerika dakiler için)ve kremayı düşük devirde çırpın. Şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin. Ardından teker teker yumurtaları ilave edin. Limon kabuğunu ve limon suyunu son olarak ekleyin ve biraz daha çırparak kremanızı hazır edin.
Hazırladığınız kremayı buzdolabında beklettiğiniz muffin kalıplarınızdaki bisküvilerin üzerine dökün. kabarcıkları önlemek için kalıbınızı birkaç kere tezgaha vurun ve önceden ısıtılmış 165 C fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Limon sosumuz için tüm malzemeleri karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirip en son tereyağını ilave edip iyice çırpın ılık olarak keklerimizin ortasına birer yemek kaşığı koyup Ve istediğiniz meyvelerle süsleyip soğuk ikram edin🍋 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments