Sponsorlu Bağlantılar
Etli Nohut yanında pilav salata turşu olunca 👍👌 👉Malzemeler👈 ▪️2 su bardağı nohut. ▪️ 400-500 gr kuzu veya dana kuşbaşı. ▪️ 5-6 adet arpacık soğan. ▪️ 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası. ▪️ 2-3 adet kırmızı acı biber. ▪️2 yemek kaşığı zeytinyağı. ▪️1 yemek kaşığı tereyağı. ▪️ Tuz, karabiber, kırmızı toz biber. ▪️ kararınca sıcak su. 👉YAPILIŞI👈 2 su bardağı nohudu akşamdan soğuk su ile ıslatıyoruz içine biraz tuz ekliyoruz. Daha sonra ilk olarak kuşbaşı erlerimizi tencereye alıyoruz suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Gerekirse su eklemesi yapıyoruz. Etler yumuşayınca zeytinyağı ve arpacık soğanları ekleyip biraz kavuruyoruz. Tereyağı ve salçaları ekleyip 1-2 dk kavurup, 10-15 dk kadar haşlanmış nohutları ilave edip karıştırıyoruz. En son suyunu, tuz ve baharat ekleyip, orta ateşte nohutlar yumuşayana kadar bitiriyoruz. İsterseniz düdüklü tencerede pişirebilirsiniz. Ama normal tencerede daha lezzetli oluyor karar sizin. Sola kaydırarak yapılışını izleyebilirsiniz. Afiyet olsun❤️ 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments