Sponsorlu Bağlantılar
Halka tatlısının yapilişi ve malzeme listesi
2-su bardağı yoğurt
1- çay bardağı sıvı yağ
2- yumurta beyazı
3-su bardağı un
1-su bardağı irmik
1-paket kabartma tozu
Şerbeti için
4-su bardağı şeker
3/5 -su bardağı su çeyrek limon
#püfnoktasi#
püf noktaları : kıvamlı ve koyu bir şerbeti olamsı gerekiyor.birde şerbeti soğuk olacak o zamna tatlınız çıtır olur 👌 ve soğuk yağa sıkıyoruz hamurumuzu ıstmadan kızartmaya başlıyoruz.
Halka tatlısının Yapilişi
Öncelikle yoğurdu ve yagimizı bir kaba alıp birazcık karıştırıyoruz sonra diğer malzemeleride sırasıyla ekleyip akışkan olmayan gayet koyu bir hamur elde ediyoruz, bütün malzemeleri iyice kariştirtıktan sonra sıkma torbamıza yıldiz uçlu aparatı yerleştiryoruz ve sıkma torbamıza hamurumuzu doldurup soğuk sıvı yağımıza istediğiniz şekli verip bir makas yardımı ile kesiyoruz, orta ateşte altı üstü kızarana kadar pişirip sovuk şerbete atıp bır ıkı dakika bekletip servis tabağına alıyoruz ve sıcak sıcak servis ediyoruz 👍hamurunuz bitinceye kadar yağı her defasında soğutup kızartmaya devam edıyoruz👍 iki ayrı yerde yaparsanız daha çabuk ve pratık oluyor yağın soğutma aşaması 😇bu ölçüden sunumdakı kadar tatlı çıkıyor hatta birazcık daha fazla siz isterseniz yarıya indirebilirsiniz ölçüyü ben ilk denemde öyle yaptım😉👌afiyet olsun şimdiden 🤗 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments