Hindistan Cevizli Tam Ölçülü Şekerpare (Çatlama Yok) - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

27 Mart 2019 Çarşamba

Hindistan Cevizli Tam Ölçülü Şekerpare (Çatlama Yok)

Sponsorlu Bağlantılar





Hindistan Cevizli Tam Ölçülü Şekerpare (Çatlama Yok)
Sponsorlu Bağlantılar
250 gr margarin veya tereyağ
3 yumurta ( Sarısının birisi üzerine )
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı hindistan cevizi
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
yarım çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
3 su bar (200 ml lik) ve artı 4 çorba kaşığı un (Unun kalitesine göre miktar değişebilir. Onun için unu yavaş yavaş ekleyelim kurabiye hamuru gibi olmalı kıvamı )
Şerbeti için ;
4 su bardağı su
3, 5 su bardağı şeker
Yarım limon
Şekerpare ( Hindistan Cevizli ) Tarifi'nin Yapılışı
Merhaba arkadaşlar ; Öncelikle şerbet malzemelerimizi ocağa alalım ve kaynadıktan sonra 10 dk kadar kaynasın ( Eğer dilerseniz ki benim şerbetim daha kıvamlı olsun ben öyle seviyorum. O zaman şekeri ve suyu 4 e 4 koyun ) sonra gelelim şekerpare hamurumuza. Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabımıza alalım. Unu yavaş yavaş ekleyelim kıvam yukarıda da belli ettiğim üzere kurabiye hamuru kıvamında olsun. Yoğurma işlemi bittikten sonra tepsimizi yağlayalım ve ister yuvarlak isterseniz resimde gördüğünüz benim yaptığım şekli verin. Hamurundan ayırdığımız 1 yumurta sarısını şekerparemizin üzerlerine sürelim ve çatalla çizik atalım. Önceden ısıtılmış 180° lik fırınımıza tepsimizi koyalım ve alt üst kızarıncaya kadar pişirelim ve şekerparelerimiz fırından çıkar çıkmaz üzerine ılıyan şerbetimizi dökelim ( Yani şeker pare sıcak şerbet ılık olacak ) ve tatlımızın üzerine tepsi veya streç film kapatarak 2 saat kadar dinlendikten sonra servise hazır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. Not ; Bu hamurdan tam büyük fırın tepsisiyle 1 tepsi çıktı.lezizsunumlarim'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments