Kolay Şekerpare
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler1 su bardağı pudra şekeri
125 gram margarin veya tuzsuz tereyağı
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket
vanilin
1 paket
kabartma tozu
4 yemek kaşığı
irmik
3 su bardağı
un
Üzeri için:
20 adet fındık
Şerbeti için:
2 su bardağı
toz şeker
3 su bardağı
su
3 damla
limonun suyu
Pişirme Önerisi
Şekerpareleri, üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra da fırınlayabilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. 3 su bardağı suya 2 su bardağı şeker ekleyip karıştırıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynayan şerbetin içerisine bir iki damla limon suyu sıktıktan sonra koyu bir şerbet kıvamını alana kadar kısık ateşte bırakıyoruz ve ocaktan aldıktan sonra şerbeti ılımaya bırakıyoruz.
Hamurunu hazırlamak için derin bir karıştırma kasesine 1 su bardağı pudra şekeri, 125 gram margarin, 2 yumurta, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 1 paket vanilin, 1 paket kabartma tozu, 4 yemek kaşığı irmik ve azar azar unu koyup güzelce yoğuruyoruz.
Yoğurduğumuz hamuru 15 dakika buzdolabında dinlendirdikten sonra cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elimizle yuvarlak şekil veriyoruz ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisin üzerine aralıklı olarak yerleştiriyoruz.
Fındıkları şekerparelerin tam ortasına bastırarak yerleştiriyoruz.
Şekerpareleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz.
Şerbeti de döktükten sonra iyice çekmesi için bekliyoruz ve servis ediyoruz. 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments