Kış Tartı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

3 Mart 2019 Pazar

Kış Tartı

Sponsorlu Bağlantılar





KIŞ TARTI🍃
Sponsorlu Bağlantılar
✅Hamuru için
✅125 gr tereyağ ✅2 yemek kaşığı yoğurt
✅1 paket kabartma tozu
✅ un ✅1 çay kaşığı tuz
✅1 tatlı kaşığı şeker ✅Ispanaklı harç için
✅yarım kilo kg ıspanak
✅4 dal pırasa
✅1 adet kırmızı biber ✅2 diş sarımsak ✅3 adet kuru domates
✅Yarım çay kaşığı tuz
✅Yarım çay kaşığı karabiber
✅2 yemek kaşığı zeytinyağı ✅Üzeri için
✅200 ml krema
✅150 g lor peyniri
Oda ısısında beklemiş tereyağ yoğurt, tuz ve şekeri hamur yoğurma kabına alın. Azar azar un ve kabartma tozunu ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. ❗️Yuvarlak bir tart kalıbını yağlayın. Kalıptan rahat çıkmasını ve tartın altınında kızarması için tabanını yağlı kağıt yaptım kalıbın kenarlarınıda tereyağında yağladım. Tartımız kalıptan rahat çıkar böylelikle Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde yada kapışmaz tezgahta tart kalıbına göre açtım. Hamuru kalıbın içine, kenarlarını kaplayacak şekilde bastırarak yayalım. Bu şekilde oda ısısında 15 dakika bekletin. İç malzemesi için sebzeleri yıkayıp süzdükten sonra irice doğrayın. Sıvı yağı tencerede ısıtıp, sebzeleri pırasa kırmızı biberi kavurun. Tekrar Ispanak sarımsak domatesleri ince doğrayıp ayrı kavurun. Sonra birleştirin Tuzunu ve karabiberini ekleyin . Üzeri için kremayı bir kaba alın, lor peynirini ekleyip karıştırın. Sebzeli harcı tartın içine dökün, üzerine eşit dağılacak şekilde yayın. Sosunu da malzemenin üzerine dökün. 170 dereceye ayarlı fırında, 30-35 dakika pişirin.nurtence_lezzetler'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments