ORJİNAL YUMUŞACIK RAMAZAN PİDESI
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (200 ml’lik bardakla 5 su bardağına yakın)
ÜZERİİÇİN
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
Çörek otu ve susam
HAZIRLANIŞI
Öncelikle ön mayalama işlemi için, ılık suyu, ılık sütü, toz şekeri ve mayayı yoğurma kabına alıp, karıştırın. Üzerini temiz bir bezle örtüp, yaklaşık 10 dakika dinlendirin. Ardından sıvı yağı, tuzu ve azar azar unu ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp, mayalanması için yaklaşık 1 saat dinlendirin. Mayalanan hamuru bir dakika kadar tekrar yoğurup, iki eşit parçaya bölün. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinin tabanına galete unu serpiştirin. Bezenin bir tanesini, tepsiye yerleştirip elinizle servis tabağı büyüklüğünde açın. Parmak uçlarınızla üzerini şekillendirin. Temiz bir bezle üzerini örtüp 10 dakika bekleyin. Diğer bezeyede farklı bir tepside aynı işlemi gerçekleştirin. 10 dakika sonunda tekrar parmak uçlarınızla şekillerin üzerinden geçin. Tekrar 10 dakika dinlendirip, tekrar şekillerin üzerinden geçtikten sonra yoğurt ve yumurta sarısını karıştırıp, pidelerin üzerine sürün. Çörek otu ve susam serpiştirip, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan pidelerin ilk sıcaklığı geçene kadar üzerini örtüp, çok fazla soğumadan sıcak sıcak afiyetle tüketin. 'na tesekkurler.
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Sponsorlu Bağlantılar
2 yemek kaşığı sıvı yağAldığı kadar un (200 ml’lik bardakla 5 su bardağına yakın)
ÜZERİİÇİN
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
Çörek otu ve susam
HAZIRLANIŞI
Öncelikle ön mayalama işlemi için, ılık suyu, ılık sütü, toz şekeri ve mayayı yoğurma kabına alıp, karıştırın. Üzerini temiz bir bezle örtüp, yaklaşık 10 dakika dinlendirin. Ardından sıvı yağı, tuzu ve azar azar unu ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp, mayalanması için yaklaşık 1 saat dinlendirin. Mayalanan hamuru bir dakika kadar tekrar yoğurup, iki eşit parçaya bölün. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinin tabanına galete unu serpiştirin. Bezenin bir tanesini, tepsiye yerleştirip elinizle servis tabağı büyüklüğünde açın. Parmak uçlarınızla üzerini şekillendirin. Temiz bir bezle üzerini örtüp 10 dakika bekleyin. Diğer bezeyede farklı bir tepside aynı işlemi gerçekleştirin. 10 dakika sonunda tekrar parmak uçlarınızla şekillerin üzerinden geçin. Tekrar 10 dakika dinlendirip, tekrar şekillerin üzerinden geçtikten sonra yoğurt ve yumurta sarısını karıştırıp, pidelerin üzerine sürün. Çörek otu ve susam serpiştirip, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan pidelerin ilk sıcaklığı geçene kadar üzerini örtüp, çok fazla soğumadan sıcak sıcak afiyetle tüketin. 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments