KADAYIFLI ÇİKOLATALI TAVUK GÖĞSÜ
Sponsorlu Bağlantılar
TAVUK GÖĞSÜ İÇİN1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
125 gram tereyağı veya margarin
ÇİKOLATA SOSU İÇİN
200 ml sıvı krema
1 paket bitter çikolata (80 gram)
1 paket sütlü çikolata (80 gram)
KAVRULMUŞ KADAYIF İÇİN
400gr çiğ kadayıf
50gr tereyağı veya margarin
2 temek kaşığı toz şeker
HAZIRLANIŞI
Öncelikle kadayıfı kavurmakla işe başlayın. Bunun için, ince ince doğradığınız veya dondurup elinizle ufalayarak ufak parçalara ayırdığınız çiğ kadayıfı tencereye alın. Toz şeker ve tereyağını da ekleyip bir güzel kavurun. Kavurduğunuz kadayıfı kenara alıp, soğumaya bırakın. Çikolata sosunu hazırlamak için, sıvı kremayı tencereye alın ve kaynamasına izin vermeden ısıtın. Isınan kremayı ocaktan alıp, parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyin. Çikolata tamamen eriyene kadar karıştırıp, kavurduğunuz kadayıfın yarısını ekleyin ve iyice karıştırın. Kelepçeli kalıbın tabanına eşit şekilde yayın. Ardından muhallebiyi pişirin.Bunun için, tereyağı veya margarini tencereye alıp eritin. Unu ve nişastası ekleyip, unun kokusu çıkana kadar birkaç dakika kavurun. Yavaş yavaş sütü ilave edip çırpma teliyle tamamen pürüzsüz olana kadar karıştırın. Şekeri de ilave edip, kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, birkaç dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ardından ocaktan alıp, vanilyayı ekleyin ve yaklaşık 3 ila 5 dakika kadar çırpın. Muhallebiyi kalıba eşit şekilde boşaltın. Ilındıktan sonra buzdolabına kaldırıp iyice soğutun. Soğuyan tatlıyı kelepçeli kalıptan, kenarlarını bıçakla geçtikten sonra çıkartın. Servis etmeden önce dilimlediğiniz tatlınızın üzerine kavrulmuş kadayıfı serpiştirerek servis edin. AFİYETLER OLSUN 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments