Sponsorlu Bağlantılar
Özbek pilavı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet kuru soğan (piyazlık doğranmış)
5 adet orta boy havuç (jülyen doğranmiş )
400 gram kuşbaşı kuzu eti
3 su bardağı pirinç
4. 5 – 5 su bardağı et suyu
Tuz, kimyon, karabiber
Arzuya göre yarım tatlı kaşığı salça renk vermesi için
Öncelikle yıkayıp kuşbaşı doğradığımız etlerimizi bir tencerede yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz
Pilav tenceresinde sıvı yağ ve tereyağı eritilir.
Piyazlık doğranan soğanlar eklenir ve karamelize oluncaya kadar kavrulur.sonra jülyen doğranmış havuçlar eklenir bir iki dakika sotelenir ardından haşlayıp süzdüğümüz et ile pirinçi ilave edip 3 dk daha kavrulur. Et suyu tuz, kimyon ve karabiberi ve arzuya göre yarım tatlı kaşığı salçayı da eklendikten sonra karıştırıp tencerenin ağzı kapatılır
5 dk yüksek ateşte, 10 dk kısık ateşte pişirdikten sonra ocağın alti kapatılıp bir on dakika dinlendirilmeye bırakılır 🤗❤ ve sonuç tabi muhteşem 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments