Sponsorlu Bağlantılar
Kurabiye Pasta
Kurabiye Hamuru;
* 1 adet oda sıcaklığında yumurta
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 2, 5 bardak un
* 1 tutam tuz
* 1 paket vanilin
* 1 /2 su bardağı buğday nişastası
* 250 gram buzdolabında bekletilmiş küp küp doğranmış tereyağı * Kreması içim malzemeler * 200 gr beyaz çikolata * 200 ml krema * 200 gr mascarpon peyniri veya labne * Limon özütü veya yoksa kabuğunun rendesi * 1 paket krem şanti * Yapilişi * Öncelikle soğuk tereyağı şeker un,nişasta ve vanilyayı yoğurmaya başlıyoruz eğer bir mutfak şefiniz varsa orada yoğurtursanız * daha kolay olacaktır. Tereyağı ile un birbirini aldıktan sonra, limon aroması ve yumurtayı da ilave edip hamur kıvamını alıncaya kadar yoğuruyoruz. Bu aşamada hamur çok yumuşak olursa un ilave edebilirsiniz. yumuşak ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz. Daha sonra istediğiniz büyüklükte bir kalp kalıbı çıkartıyoruz, ben önce yağlı kağıda bir kalp çizdim ,sonrada kestim, ama o şekli verinceye kadar baya uğraştım düzgün çıkartabilmek için 🙃😥 siz bunu istediğiniz şekilde ve harflerle de yapabilirsiniz.sonra hamuru iki eşit parçaya ayırıp altına ve üstune yağlı kağıt serip hamurumuzun ilk katını merdane ile açıyoruz kalıbı açtığımız hamurun üzerine koyup olup olmadığını kontrol ediyoruz.kestiğimiz kalp şeklini hamurun üzerine koyup bir bıçakla kalıbın kenarlarını kesip altındaki yağlı kağıt la beraber fırın tepsisine alıyoruz. diğer kalan hamuruda ayni işlemi yapıp onuda ayri bir fırın tepsisine alıp 340 f (170 c ) hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz .Kremasi için öncelikle kremayı mikrodalgada iyice ısıtıp beyaz çikolatamızla birleştiriyoruz. eriyince kadar karıştırıp buzdolabında iyice soğumasını sağlıyoruz.pastanıza başlamadan önce kremasını yapıp buz dolabında bekletirseniz daha güzel sonuç alabilirsiniz👍soğuyan çikolatamizi mikser kabımıza alıp sonra içerisine mascarpon peyniri ve krem şanti ve limon aromasını da ekleyip bir güzel çırpıyoruz ve sıkma torbamıza doldurup, devamı yorum kısmına ekledim👇🏻 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments