İSLİM (KÜRDAN) KEBABI➰
4 adet ince uzun patlıcan
➖Köftesi için➖
500 gr. Kıyma
2 adet soğan rendesi
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
➖Üzeri için➖
Domates
Yeşil biber
Kaşar peyniri
➖Sosu için➖
2 adet domates
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı fesleğen kurusu ya da yaş fesleğen
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
Tuz
➖Kızartmak için ➖
Sıvıyağ
.
.
➖HAZIRLANIŞI➖
İlk olarak köfteyi hazırlıyoruz.Köfte malzemesinin tamamı (kıyma,soğan rendesi,yumurta,ekmek içi, tuz ve baharatlar) yoğurma kabına alınır. Homojen bir kıvam elde edene kadar iyice yoğurulur. Daha sonra streçlenip buzdolabına kaldırılır.Patlıcanlar uzunlamasına alacalı soyulur. İnce ince uzunlamasına kesilir.Tuzlu suda acısı çıkana kadar bekletilir.Suyu süzüldükten sonra kurutulur. Tavaya az miktarda yağ alınır. Patlıcanlar önlü arkalı kızartılır. Fazla yağını çekmesi için peçete kullanabilirsiniz.
Köfte dolaptan çıkartılır. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp avuç içi ile şekillendirilir. Az miktarda sıvıyağ ile arkalı önlü kozartılır.Patlıcan soğuduktan sonra 2 tanesi alınır. Üst üste artı olacak şekilde konur ve ortasına bir tane köfte konularak uç kısımları kapatılıp ortasına kürdan tutturulur. Daha sonra her birine domates ve biber takılır.
Sosu için;Domates ve sarımsak rendelenir. Yağ, su, tuz ve fesleğen de eklenerek karıştırılır. Sos köftelerin üzerine eklenir.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir. Fırından çıkarmadan 10 dakika önce her köfteye birer dilim kaşar peyniri takılır ve kaşar eriyene kadar tekrar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra üzerine eritilmiş tereyağı dökerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun♥️ 'ya tesekkurler.
4 adet ince uzun patlıcan
➖Köftesi için➖
500 gr. Kıyma
2 adet soğan rendesi
1 adet yumurta
Sponsorlu Bağlantılar
1,5 su bardağı ekmek içi1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
➖Üzeri için➖
Domates
Yeşil biber
Kaşar peyniri
➖Sosu için➖
2 adet domates
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı fesleğen kurusu ya da yaş fesleğen
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
Tuz
➖Kızartmak için ➖
Sıvıyağ
.
.
➖HAZIRLANIŞI➖
İlk olarak köfteyi hazırlıyoruz.Köfte malzemesinin tamamı (kıyma,soğan rendesi,yumurta,ekmek içi, tuz ve baharatlar) yoğurma kabına alınır. Homojen bir kıvam elde edene kadar iyice yoğurulur. Daha sonra streçlenip buzdolabına kaldırılır.Patlıcanlar uzunlamasına alacalı soyulur. İnce ince uzunlamasına kesilir.Tuzlu suda acısı çıkana kadar bekletilir.Suyu süzüldükten sonra kurutulur. Tavaya az miktarda yağ alınır. Patlıcanlar önlü arkalı kızartılır. Fazla yağını çekmesi için peçete kullanabilirsiniz.
Köfte dolaptan çıkartılır. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp avuç içi ile şekillendirilir. Az miktarda sıvıyağ ile arkalı önlü kozartılır.Patlıcan soğuduktan sonra 2 tanesi alınır. Üst üste artı olacak şekilde konur ve ortasına bir tane köfte konularak uç kısımları kapatılıp ortasına kürdan tutturulur. Daha sonra her birine domates ve biber takılır.
Sosu için;Domates ve sarımsak rendelenir. Yağ, su, tuz ve fesleğen de eklenerek karıştırılır. Sos köftelerin üzerine eklenir.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir. Fırından çıkarmadan 10 dakika önce her köfteye birer dilim kaşar peyniri takılır ve kaşar eriyene kadar tekrar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra üzerine eritilmiş tereyağı dökerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun♥️ 'ya tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments