Sponsorlu Bağlantılar
PASTANE LEZZETİNDE UN KURABİYESİ ➰
1 paket tereyağı yada margarin ( yumuşak olmalı, 250 g)
1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
4 çorba kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (4 su bardağı kullandım)
➖Üzeri için➖
Yarım su bardağı pudra şekeri
➖HAZIRLANIŞI➖
Tereyağı,pudra şekeri ve sıvıyağ kremsi kıvamı alana kadar mikserle çırpılır. Ardından nişasta , un ve vanilya eklenip yoğrulur. Lütfen unu azar azar ekleyin bu kurabiyede un miktarı çok önemli. Unu fazla eklerseniz hamur parçalanır ve toparlaması çok zor olur.İlk olarak 2 su bardağı unu ekleyin daha sonra azar azar ekleyerek kıvamı ayarlayın. Toparlanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler kaparıp uzun şeritler oluşturun. Çatal ile şeritin üzerine ve kenarlarına çizikler atıp 3 parmak büyüklüğünde kesip kare şekiller oluşturun. Yağlanmış tepsiye dizip önceden çok az ısıtılmış 160 derecelik ılık fırında pişirin.Yumuşak ve nemli gibi olacaktır o zamanla kıvamına gelir. 15 dk’yı geçmesin pişmesi durdukça kızarır ve kıyırlaşır.Kurabiye fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakılır ve pudra şekerine bulanarak servis edilir. Afiyet olsun♥️'ya tesekkurler.
1 paket tereyağı yada margarin ( yumuşak olmalı, 250 g)
1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
4 çorba kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (4 su bardağı kullandım)
➖Üzeri için➖
Yarım su bardağı pudra şekeri
➖HAZIRLANIŞI➖
Tereyağı,pudra şekeri ve sıvıyağ kremsi kıvamı alana kadar mikserle çırpılır. Ardından nişasta , un ve vanilya eklenip yoğrulur. Lütfen unu azar azar ekleyin bu kurabiyede un miktarı çok önemli. Unu fazla eklerseniz hamur parçalanır ve toparlaması çok zor olur.İlk olarak 2 su bardağı unu ekleyin daha sonra azar azar ekleyerek kıvamı ayarlayın. Toparlanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler kaparıp uzun şeritler oluşturun. Çatal ile şeritin üzerine ve kenarlarına çizikler atıp 3 parmak büyüklüğünde kesip kare şekiller oluşturun. Yağlanmış tepsiye dizip önceden çok az ısıtılmış 160 derecelik ılık fırında pişirin.Yumuşak ve nemli gibi olacaktır o zamanla kıvamına gelir. 15 dk’yı geçmesin pişmesi durdukça kızarır ve kıyırlaşır.Kurabiye fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakılır ve pudra şekerine bulanarak servis edilir. Afiyet olsun♥️'ya tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments