Kıymalı Bamya Yemeği 😋
👉🏻Malzemeler
1Kilo bamya
300 gr kıyma
2 Orta boy kuru soğan
2 Adet acı yeşil biber
1 Silme yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber
Zeytinyağı
Yapımı
Öncelikle bir kabın içine yarım limon sıkın ve bir tutam tuz atıp karıştırın ve bir kenarda bekletin
Bamyalarımızı yıkayalım ve ve daha sonra baş kısımlarını huni şeklinde olaca şekilde keselim ve limon sıktığımız su dolu kabın içine atın.Tüm bamyanın baş kısımlarını bu şekilde kesin ve hemen limon suya atın.
Bamyalar suda beklerken,soğanları küp küp doğrayın ve zeytinyağında sarartın. Biberleri de dorayıp yağa ilave edin ve onları da 5 dakika kadar kavurun.
Kıymayı da ilave edip kısık ateşte kıyma suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Sonra salçasını atıp,birkaç dakika kavurun ve kabuklarını soyduğunuz ve küp küp doğradığınız domatesleri de ilave edin ve kısık ateşte domatesler suyunu salana kadar pişirin.
3 Su bardağına yakın sıcak su dökün ve kaynamaya bırakın.
Limonlu sudan bamyaları çıkarın ve akan suyun altına turun ki,üzerindeki tuz ve limon tamamen aksın.
Kaynayan suya bamyaları da ilave ettikten sonra,tuzunu serpin ve kapağını kapatıp kısık ateşte bamyalar yumuşayana kadar pişirin.Yemeğimiz pişerken çok sık karıştırmamaya dikkat edin ve eğer suyu azalı ama bamyalar yumuşamaz sa sıcak olarak azar azar su ilavesi yapın.
Aynı tarif normal tencerede de yapılabilir.Tarifi için 'na tesekkurler.
👉🏻Malzemeler
1Kilo bamya
300 gr kıyma
2 Orta boy kuru soğan
2 Adet acı yeşil biber
Sponsorlu Bağlantılar
2 Büyük boy domates1 Silme yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber
Zeytinyağı
Yapımı
Öncelikle bir kabın içine yarım limon sıkın ve bir tutam tuz atıp karıştırın ve bir kenarda bekletin
Bamyalarımızı yıkayalım ve ve daha sonra baş kısımlarını huni şeklinde olaca şekilde keselim ve limon sıktığımız su dolu kabın içine atın.Tüm bamyanın baş kısımlarını bu şekilde kesin ve hemen limon suya atın.
Bamyalar suda beklerken,soğanları küp küp doğrayın ve zeytinyağında sarartın. Biberleri de dorayıp yağa ilave edin ve onları da 5 dakika kadar kavurun.
Kıymayı da ilave edip kısık ateşte kıyma suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Sonra salçasını atıp,birkaç dakika kavurun ve kabuklarını soyduğunuz ve küp küp doğradığınız domatesleri de ilave edin ve kısık ateşte domatesler suyunu salana kadar pişirin.
3 Su bardağına yakın sıcak su dökün ve kaynamaya bırakın.
Limonlu sudan bamyaları çıkarın ve akan suyun altına turun ki,üzerindeki tuz ve limon tamamen aksın.
Kaynayan suya bamyaları da ilave ettikten sonra,tuzunu serpin ve kapağını kapatıp kısık ateşte bamyalar yumuşayana kadar pişirin.Yemeğimiz pişerken çok sık karıştırmamaya dikkat edin ve eğer suyu azalı ama bamyalar yumuşamaz sa sıcak olarak azar azar su ilavesi yapın.
Aynı tarif normal tencerede de yapılabilir.Tarifi için 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments