SARAY BASTI TATLISI________
~Ramazana Özel Yeni Tarifler Serisi~
✔Bu tarz tatlilarda Hamur Kıvamı ve Malzeme Ölçüleri cok önemlidir,Tatlinizin Çatlamadan Yayilmadan Şekli bozulmadan Pişmesi icin.
✔Vermis oldugum bu hamuru tüm dolgulu Tatlilarda kullanabilirsiniz.
✔Sizlerinde beğeniyle Denemeniz dilegimle iyiseyirler Diliyorum🥀
🔹️1 Yumurta
🔹️125 gr Yumuşak Tereyağ
🔹️yarım çay bardağı Sıvıyağ
🔹️2 yemek kaşığı Yogurt
🔹️2 yemek kaşığı irmik
🔹️1 Paket Vanilya
🔹️1 cay kaşığı Kabartmatozu
🔹️4 cay bardağı un (dikkatli ekleyin lütfen)
Kremasi:
🔹️1 su bardağı Süt
🔹️2 yemek kaşığı dolu irmik
🔹️1 yemek kaşığı Şeker
🔹️1 Paket Vanilya
🔹️25 gr Tereyağ
Şerbeti:
🔹️2 su bardağı Şeker
🔹️2 su bardağı Su
🔹️çeyrek limon
Yüksek derecede 3 dakika kaynatilip Soğumaya birakilir.
Pişme Süresi:
🔹️Önceden ısınmış alt üst ayar 190°Fırında yaklaşık 35/40 dakika Pişicek.
🔹️Tatliniz Firindan ciktiktan 5 dakika sonra soğuk Şerbeti dökebilirsiniz.
Kolay Gelsin 'ya tesekkurler.
~Ramazana Özel Yeni Tarifler Serisi~
✔Bu tarz tatlilarda Hamur Kıvamı ve Malzeme Ölçüleri cok önemlidir,Tatlinizin Çatlamadan Yayilmadan Şekli bozulmadan Pişmesi icin.
✔Vermis oldugum bu hamuru tüm dolgulu Tatlilarda kullanabilirsiniz.
✔Sizlerinde beğeniyle Denemeniz dilegimle iyiseyirler Diliyorum🥀
Sponsorlu Bağlantılar
Buyrun Malzemeler⤵️ Kullandigim ölçü:250 ml su bardağı +125 ml çay bardağı🔹️1 Yumurta
🔹️125 gr Yumuşak Tereyağ
🔹️yarım çay bardağı Sıvıyağ
🔹️2 yemek kaşığı Yogurt
🔹️2 yemek kaşığı irmik
🔹️1 Paket Vanilya
🔹️1 cay kaşığı Kabartmatozu
🔹️4 cay bardağı un (dikkatli ekleyin lütfen)
Kremasi:
🔹️1 su bardağı Süt
🔹️2 yemek kaşığı dolu irmik
🔹️1 yemek kaşığı Şeker
🔹️1 Paket Vanilya
🔹️25 gr Tereyağ
Şerbeti:
🔹️2 su bardağı Şeker
🔹️2 su bardağı Su
🔹️çeyrek limon
Yüksek derecede 3 dakika kaynatilip Soğumaya birakilir.
Pişme Süresi:
🔹️Önceden ısınmış alt üst ayar 190°Fırında yaklaşık 35/40 dakika Pişicek.
🔹️Tatliniz Firindan ciktiktan 5 dakika sonra soğuk Şerbeti dökebilirsiniz.
Kolay Gelsin 'ya tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments