Asma Yaprağı Sarması - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

19 Haziran 2020 Cuma

Asma Yaprağı Sarması

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Asma Yaprağı Sarması
Yarım kg asma yaprağı
2,5 su bardağı pirinç
3 kuru soğan
4 dış satimsak
Yarım demet maydanoz
6 dal taze nane
1 ymk.kşğ bibsalçası
1 ymk.kşğ domates salçası
1 çay .kşğ karabiber
Tuz
1/2 su bar1/2 su bardağı zeytinyağı 
Isteğe bağlı kıyma ekleyebilirsiniz...






Yapraklarımızı kaynar suda tersyüz yapip hafif haşlsyalım. Soğan sarımsak ve yeşillikleri ince doğrayalım salça ve baharatları ekleyip elimizle kariştıralim yıkadığımız pirinçleri ve zeytinyağını ekleyip karıştıralım. Yaprakların saplarini keselim ve saralım tenceremize dizelim. Üzerine geçmeyecek şekilde su ilave edelim kaynadıktan sonra çok kısık ateşte pişirelim ( kontrollü bir sekilde) altını kapatmadan bes dk önce dilerseniz yarım limon suyunu üzerine sıkalım 2-3 kaşık zeytin yagı gezdirelim yarım saat dinlendirip servis edelim. 



Arzu ederseniz bir tavada yağ pulbiber ve nane ile birlikte sos hazırlayarak Üzerin e gezdirebilirsiniz.
Not. Ben taze yaprağın mayhoş tadı olduğu için nar ekşisi eklemedim arzu ederseniz bir miktar iç harca ekleyebilirsiniz. sultan_ozgul_tursen'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments