ETLI KÖMBE - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

19 Haziran 2020 Cuma

ETLI KÖMBE

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
ETLI KÖMBE
Hamuru icin;
1,5 kg un
3 yemek kaşığı zeytinyağı 
Su ve tuz
Iç malzemesi için;
1 kg bıçak kıyması et
1kg soğan 
1 yemek kaşığı biber salçası
Karabibe tuz
Ara katları yağlamak için zeytinyağı.






Öncelikle ele yapışmayacak şekilde ne çok yumsak nede sert olcak şekilde hamurumuzu yoğuralım .8 bezeye ayıralım, üzerini örtüp dinlenmeye bırakalım. Etimizi kavuralim ,üzerine piyazlik dogradigimiz sogani ve biraz sıvıyaği ekleyip soğanlar hafif diriligini kaybedecek şekilde pisirelim. Salça, karabiber ve tuzunu ekleyip ocaktan alalım. Iç harcimizi üç eşit parçaya bölelim. Ilk bezemizi tepsi büyüklüğünde acalim ve yagladigimiz tepsimize yayalim uzerine eşit şekilde tekrar yaglayalim, ikinci bezemizide açalım, yagladigimiz yufkamizin üzerine serelim, üçe böldüğümüz iç harcımızın bir bölümünu eşit bir şekilde yufkamizin üzerine yayalım. Bütün bezeleri bu şekilde iki kat hamur (yufka )- bir iç harç olacak şekilde toplamda 8 kat hamur - üç iç harç olacak şekilde tepsimize döşeyelim. Son hamurumuzun üzerinide yağlayıp keselim. Ve pişirelim...




Not: gorseldeki tepsinin ebatı yaklaşık 65-70 cm verdiğim malzeme ölçüleri bu tepsiye göre. Normal ev fırınlarında yaparsanız ölçüyü yarıya indirerek yapabilirsiniz... biz bu ebattaki tepsilerin üzerine sac kapatıp üzerine ve altına köz koyarak ağır ağır pişiriyoruz. Yada mahallede bulunan taş fırınlarda pisirtiyoruz...😉sultan_ozgul_tursen'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments