TAS KEBABI
Malzemeler;
500 gram kuşbaşı et
1 adet soğan
2 adet domates
3 adet sivri biber
1 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
2. 5 su bardağı sıcak su
Karabiber, kırmızı toz biber, tuz, sıvı yağ
Patatesleri kızartmak için: Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Kuşbaşı etlerini büyükse kuşbaşı olarak doğrayın. 4 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte düdüklü tencerede su koymadan havası çıktıktan sonra 15 pişirin. Etler suyunu bırakıp çekene kadar pişpiş olacak. Diğer tarafta soğanı ve biberleri yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun doğranmış sarımsak ve domatesleri de ekleyip iyice kavurun. Salçasını ekleyin kırmızı toz biber, karabiber ve tuzunu da ekleyip sıcak su ilave edin. Kaynayan salçalı suyun içine pişen etleri ekleyip 10 dakika daha bu şekilde pişirin. Eğer suyu az olursa ilave edebilirsiniz. Patatesleri küp küp doğrayıp kızartın. Servis tabağına pişmiş sulu etten koyup üzerine kızartılmış patates koyup karıştırarak servis yapın.
AFİYET OLSUN 😋 👍 👌 'na tesekkurler.
Malzemeler;
500 gram kuşbaşı et
1 adet soğan
2 adet domates
3 adet sivri biber
Sponsorlu Bağlantılar
3 adet patates1 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
2. 5 su bardağı sıcak su
Karabiber, kırmızı toz biber, tuz, sıvı yağ
Patatesleri kızartmak için: Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Kuşbaşı etlerini büyükse kuşbaşı olarak doğrayın. 4 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte düdüklü tencerede su koymadan havası çıktıktan sonra 15 pişirin. Etler suyunu bırakıp çekene kadar pişpiş olacak. Diğer tarafta soğanı ve biberleri yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun doğranmış sarımsak ve domatesleri de ekleyip iyice kavurun. Salçasını ekleyin kırmızı toz biber, karabiber ve tuzunu da ekleyip sıcak su ilave edin. Kaynayan salçalı suyun içine pişen etleri ekleyip 10 dakika daha bu şekilde pişirin. Eğer suyu az olursa ilave edebilirsiniz. Patatesleri küp küp doğrayıp kızartın. Servis tabağına pişmiş sulu etten koyup üzerine kızartılmış patates koyup karıştırarak servis yapın.
AFİYET OLSUN 😋 👍 👌 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments