Sponsorlu Bağlantılar
MALZEMELER
8 adet hazır baklava yufkası
250 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
300 gram kadayıf
2 su bardağı Çekilmiş fındık içi
1 su bardağı toz antep fıstığı
ŞERBETİ İÇİN
3 su bardağı şeker
3 su bardağı süt
birkaç damla limon suyu
YAPILIŞI
Öncelikle Şerbeti için şekeri ve sütü bir tencereye koyalım kaynamaya başlayınca altını kısıp 10 dakika kadar kaynatıp Sonra limon suyu ekleyip 5 dakika daha kaynatıp kapatalım. Geniş bir kaba kadayıfları koyalım ve üzerine eritip sıvıyağ ile karıştırdığımız tereyağının yarısını döküp elimizle iyice karıştırıp yağı kadayıfın her yerine yedirelim tezgaha 2 adet baklava yufkasını üst üste serip üzerine biraz yağ gezdirip fırçayla her yerine yedirelim Kısa olan kısmına çok fazla olmayacak şekilde kadayıf yerleştirip Üzerine fındık yada fıstık serpip rulo şeklinde saralım ve iki parmak genişliğinde dilimleyelim yağlanmış fırın tepsisine dizelim Bütün yufkalar bitene kadar bu işlemi yapalım Üzerine kalan yağı gezdirelim Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında bir saat pişirelim ılık tatlının üzerine ılık şerbeti dökelim bir iki saat dinlendikten sonra tatlımızı servis edelim.
Afiyet olsun.'e tesekkurler.
8 adet hazır baklava yufkası
250 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
300 gram kadayıf
2 su bardağı Çekilmiş fındık içi
1 su bardağı toz antep fıstığı
ŞERBETİ İÇİN
3 su bardağı şeker
3 su bardağı süt
birkaç damla limon suyu
YAPILIŞI
Öncelikle Şerbeti için şekeri ve sütü bir tencereye koyalım kaynamaya başlayınca altını kısıp 10 dakika kadar kaynatıp Sonra limon suyu ekleyip 5 dakika daha kaynatıp kapatalım. Geniş bir kaba kadayıfları koyalım ve üzerine eritip sıvıyağ ile karıştırdığımız tereyağının yarısını döküp elimizle iyice karıştırıp yağı kadayıfın her yerine yedirelim tezgaha 2 adet baklava yufkasını üst üste serip üzerine biraz yağ gezdirip fırçayla her yerine yedirelim Kısa olan kısmına çok fazla olmayacak şekilde kadayıf yerleştirip Üzerine fındık yada fıstık serpip rulo şeklinde saralım ve iki parmak genişliğinde dilimleyelim yağlanmış fırın tepsisine dizelim Bütün yufkalar bitene kadar bu işlemi yapalım Üzerine kalan yağı gezdirelim Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında bir saat pişirelim ılık tatlının üzerine ılık şerbeti dökelim bir iki saat dinlendikten sonra tatlımızı servis edelim.
Afiyet olsun.'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments