Sponsorlu Bağlantılar
Şambali tatlısı
MALZEMELER
500 gr irmik
Yarım su bardağı un
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı yoğurdun sulu kısmı
1 çay kaşığı dolusu karbonat
1 paket vanilya
ÜZERİNE
fındık,fıstık,badem
ne arzu ederseniz
ŞERBETİ İÇİN
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
YAPILIŞI
İrmik un şeker ve vanilyayı bir kaba koyup karıştırıyoruz Bir çay kaşığı karbonatıda koyup üzerine bir kaç damla limon sıkıyoruz
Üzerine 1,5 bardak yoğurdu ekleyip
Tüm malzemeyi iyice karıştırıp yağlanmış dikdörtgen borcama döküp yayıp tepsiyi bir kaç kez tezgaha vurup havasını alalım Spatulayı ıslatarak üzerini düzeltelim Bu şekilde üzerini kapatıp 1 saat bekletiyoruz Sonra dilimleyip üzerine fındık dizip 160 derecede pişiriyoruz yaklaşık 50 dakika kadar fırına göre değişe bilir
Şambali pişerken şerbeti hazırlayalım Şerbet malzemelerini bir tencereye alıp karıştıralım
Yüksek ateşte yaklaşık 15 dakika kaynatalım limon suyunu sıkıp bir iki taşım kaynatıp kapatalım .
Şambaliyi fırından alıp dilimlediğimiz yerlerinden bıçakla yeniden dilimleyip şerbeti üzerine dökelim
Şambaliyi kapatılmış çalışmayan fırına koyup kapağı yarı açık olacak şekilde şerbetini iyice çekmesini bekliyoruz ben akşamdan yaptım bir gün bekleyince daha iyi oluyor.
AFİYET OLSUN.'e tesekkurler.
MALZEMELER
500 gr irmik
Yarım su bardağı un
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı yoğurdun sulu kısmı
1 çay kaşığı dolusu karbonat
1 paket vanilya
ÜZERİNE
fındık,fıstık,badem
ne arzu ederseniz
ŞERBETİ İÇİN
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
YAPILIŞI
İrmik un şeker ve vanilyayı bir kaba koyup karıştırıyoruz Bir çay kaşığı karbonatıda koyup üzerine bir kaç damla limon sıkıyoruz
Üzerine 1,5 bardak yoğurdu ekleyip
Tüm malzemeyi iyice karıştırıp yağlanmış dikdörtgen borcama döküp yayıp tepsiyi bir kaç kez tezgaha vurup havasını alalım Spatulayı ıslatarak üzerini düzeltelim Bu şekilde üzerini kapatıp 1 saat bekletiyoruz Sonra dilimleyip üzerine fındık dizip 160 derecede pişiriyoruz yaklaşık 50 dakika kadar fırına göre değişe bilir
Şambali pişerken şerbeti hazırlayalım Şerbet malzemelerini bir tencereye alıp karıştıralım
Yüksek ateşte yaklaşık 15 dakika kaynatalım limon suyunu sıkıp bir iki taşım kaynatıp kapatalım .
Şambaliyi fırından alıp dilimlediğimiz yerlerinden bıçakla yeniden dilimleyip şerbeti üzerine dökelim
Şambaliyi kapatılmış çalışmayan fırına koyup kapağı yarı açık olacak şekilde şerbetini iyice çekmesini bekliyoruz ben akşamdan yaptım bir gün bekleyince daha iyi oluyor.
AFİYET OLSUN.'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments