Şambali tatlısı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

24 Haziran 2019 Pazartesi

Şambali tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Şambali tatlısı
MALZEMELER
500 gr irmik
Yarım su bardağı un
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı yoğurdun sulu kısmı
1 çay kaşığı dolusu karbonat 
1 paket vanilya
ÜZERİNE
fındık,fıstık,badem
ne arzu ederseniz
ŞERBETİ İÇİN 
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
YAPILIŞI






İrmik un şeker ve vanilyayı bir kaba koyup karıştırıyoruz Bir çay kaşığı karbonatıda koyup üzerine bir kaç damla limon sıkıyoruz 
Üzerine 1,5 bardak yoğurdu ekleyip 
Tüm malzemeyi iyice karıştırıp yağlanmış dikdörtgen borcama döküp yayıp tepsiyi bir kaç kez tezgaha vurup havasını alalım Spatulayı ıslatarak üzerini düzeltelim Bu şekilde üzerini kapatıp 1 saat bekletiyoruz Sonra dilimleyip üzerine fındık dizip 160 derecede pişiriyoruz yaklaşık 50 dakika kadar fırına göre değişe bilir
Şambali pişerken şerbeti hazırlayalım Şerbet malzemelerini bir tencereye alıp karıştıralım 
Yüksek ateşte yaklaşık 15 dakika kaynatalım limon suyunu sıkıp bir iki taşım kaynatıp kapatalım .
Şambaliyi fırından alıp dilimlediğimiz yerlerinden bıçakla yeniden dilimleyip şerbeti üzerine dökelim 
Şambaliyi kapatılmış çalışmayan fırına koyup kapağı yarı açık olacak şekilde şerbetini iyice çekmesini bekliyoruz ben akşamdan yaptım bir gün bekleyince daha iyi oluyor.
AFİYET OLSUN.61tulaydansunumlar11'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments