Sponsorlu Bağlantılar
Çarşaf Böreği
Malzemeler
1 Kg Un
Yeterince ılık Su
Tuz
125 gr margarin
1çay bardağı sıvıyağ
İç mazemesi neyli isterseniz onu hazırlayın
Peynir,ıspanak,patates,kıymalı isteğinize kalmış
TARİF
Ununun ortasını açıp, tuzu, ılık suyu ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Hamuru 8 eşit parçaya bölüp bezeler hazırlayalım. Bezelerden herbirini tabak büyüklüğünde açalım. üzerine erittigimiz margarin ve sıvı yağ karışımından 2 yemek kaşığı sürelim. Üst üste koyalım Bütün bezeleri bu şekide yapalım yarım saat dinlendirelim dinlenen Yufkayı kenarlarından çekiştirerek açabildiğimiz kadar açalım.
Yufkaya fırça ile yağ serpelim Hazırladığımız icten koyalım Yufkayı rulo şeklinde saralım. Yağlanmış fırın tepsisine yufkaları dolayarak yerleştirelim yada istediğimiz şekli verelim. Üzerine fırçayla yağ sürelim böreği önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında altı üstü kızarana dek pişirelim.'e tesekkurler.'e tesekkurler.
Malzemeler
1 Kg Un
Yeterince ılık Su
Tuz
125 gr margarin
1çay bardağı sıvıyağ
İç mazemesi neyli isterseniz onu hazırlayın
Peynir,ıspanak,patates,kıymalı isteğinize kalmış
TARİF
Ununun ortasını açıp, tuzu, ılık suyu ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Hamuru 8 eşit parçaya bölüp bezeler hazırlayalım. Bezelerden herbirini tabak büyüklüğünde açalım. üzerine erittigimiz margarin ve sıvı yağ karışımından 2 yemek kaşığı sürelim. Üst üste koyalım Bütün bezeleri bu şekide yapalım yarım saat dinlendirelim dinlenen Yufkayı kenarlarından çekiştirerek açabildiğimiz kadar açalım.
Yufkaya fırça ile yağ serpelim Hazırladığımız icten koyalım Yufkayı rulo şeklinde saralım. Yağlanmış fırın tepsisine yufkaları dolayarak yerleştirelim yada istediğimiz şekli verelim. Üzerine fırçayla yağ sürelim böreği önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında altı üstü kızarana dek pişirelim.'e tesekkurler.'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments