Çarşaf Böreği - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

24 Haziran 2019 Pazartesi

Çarşaf Böreği

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Çarşaf Böreği
Malzemeler
1 Kg Un
Yeterince ılık Su
Tuz
125 gr margarin 
1çay bardağı sıvıyağ
İç mazemesi neyli isterseniz onu hazırlayın 
Peynir,ıspanak,patates,kıymalı isteğinize kalmış 
TARİF






Ununun ortasını açıp, tuzu, ılık suyu ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Hamuru 8 eşit parçaya bölüp bezeler hazırlayalım. Bezelerden herbirini tabak büyüklüğünde açalım. üzerine erittigimiz margarin ve sıvı yağ karışımından 2 yemek kaşığı sürelim. Üst üste koyalım Bütün bezeleri bu şekide yapalım yarım saat dinlendirelim dinlenen Yufkayı kenarlarından çekiştirerek açabildiğimiz kadar açalım.
Yufkaya fırça ile yağ serpelim Hazırladığımız icten koyalım Yufkayı rulo şeklinde saralım. Yağlanmış fırın tepsisine yufkaları dolayarak yerleştirelim yada istediğimiz şekli verelim. Üzerine fırçayla yağ sürelim böreği önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında altı üstü kızarana dek pişirelim.61tulaydansunumlar11'e tesekkurler.61tulaydansunumlar11'e tesekkurler.




Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments