Hazır Baklava Yufkasıyla Kadayıf Sarma - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

24 Haziran 2019 Pazartesi

Hazır Baklava Yufkasıyla Kadayıf Sarma

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hazır Baklava Yufkasıyla Kadayıf Sarma
MALZEMELER
12 adet hazır baklava yufkası 
250 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
300 gram kadayıf
2 su bardağı Çekilmiş fındık içi
ŞERBETİ İÇİN
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
birkaç damla limon suyu
YAPILIŞI 






Öncelikle Şerbeti için şekeri ve suyu bir tencereye koyalım kaynamaya başlayınca altını kısıp 20 dakika kadar kaynatıp Sonra limon suyu ekleyip 5 dakika daha kaynatıp kapatalım. Geniş bir kaba kadayıfları koyalım ve üzerine eritip sıvıyağ ile karıştırdığımız tereyağının yarısını döküp elimizle iyice karıştırıp yağı kadayıfın her yerine yedirelim ve kadayıfları 12 eşit parçaya ayıralımki yufkalara eşit şekilde pay edelim tezgaha 2 adet baklava yufkasını üst üste serip üzerine biraz yağ gezdirip fırçayla her yerine yedirelim Kısa olan kısmına çok fazla olmayacak şekilde kadayıf serelim Üzerine fındık serpip rulo şeklinde saralım ve üç parmak genişliğinde dilimleyelim yağlanmış fırın tepsisine dizelim Bütün yufkalar bitene kadar bu işlemi yapalım Üzerine kalan yağı gezdirelim Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında bir saat pişirelim sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökelim bir iki saat dinlendikten sonra tatlımızı servis edelim. (Not)tatlının üzerini kapamayalım açık şekilde tezgahın üzerinde şerbetini çeksinki yumuşamasın
Afiyet olsun.61tulaydansunumlar11'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments