Sponsorlu Bağlantılar
Laz Böreği 👌
MALZEMELER
1 paket hazır baklava yufkası(500gr)
200 gr tereyağı
muhallebisi için
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
4 su bardağı süt
1 kaşık nişasta
Şerbeti için
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
Bir tencereye su ve şeker koyulur kaynayınca limon suyu eklenir altı kısılır 15 dakika daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
Muhallebiyi yapmak için sütü ve diğer malzemeleri bir tencereye koyuyoruz ve kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz Kıvamı koyulaşınca altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz ara ara karıştıralımki kabuklanmasın
Yufkaları ikiye ayırıyoruz Yağladığımız borcama yufkaları ikişerli halde diziyoruz ve tereyağıyla iki katta bir fırçayla yağlıyoruz. Yufkaların yarısını bitirince muhallebiyi döküp güzelce yayıyoruz Sonra kalan yufkalar da aynı şekilde dizip bitiriyoruz kalan yağıda üzerine gezdirip büyük dilimler halinde kesiyoruz çok keskin bir bıçak kullanırsak iyi olur .
170 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen tatlının ilk sıcağı çıkınca soğumuş şerbeti tatlıya döküyoruz.
Afiyet olsun.'e tesekkurler.
MALZEMELER
1 paket hazır baklava yufkası(500gr)
200 gr tereyağı
muhallebisi için
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
4 su bardağı süt
1 kaşık nişasta
Şerbeti için
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
Bir tencereye su ve şeker koyulur kaynayınca limon suyu eklenir altı kısılır 15 dakika daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
Muhallebiyi yapmak için sütü ve diğer malzemeleri bir tencereye koyuyoruz ve kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz Kıvamı koyulaşınca altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz ara ara karıştıralımki kabuklanmasın
Yufkaları ikiye ayırıyoruz Yağladığımız borcama yufkaları ikişerli halde diziyoruz ve tereyağıyla iki katta bir fırçayla yağlıyoruz. Yufkaların yarısını bitirince muhallebiyi döküp güzelce yayıyoruz Sonra kalan yufkalar da aynı şekilde dizip bitiriyoruz kalan yağıda üzerine gezdirip büyük dilimler halinde kesiyoruz çok keskin bir bıçak kullanırsak iyi olur .
170 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen tatlının ilk sıcağı çıkınca soğumuş şerbeti tatlıya döküyoruz.
Afiyet olsun.'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments