KAYISI REÇELİ🍑
MALZEMELER : 🍑1,5 kg sertlerinden kayısı 🍑7 su bardağı toz şeker ( 200 ml ) 🍑2 su bardağı su 🍑Yarım limon suyu 🍑Yarım çay kaşığı limon tuzu
HAZIRLANIŞI :
Kayısılar yıkanır süzdürülür. 2'ye ayrılır,çekirdekleri ayıklanır ,bir kenarda bekletilir. Tencere içerisinde 2 su bardağı su, toz şekerle birlikte karıştırılır. Ocak altı açılır, kaynamaya başlayınca kayısılar, limon suyu, limon tuzu ilave edilir . Arzu edenler çekirdeklerin içerisideki bademleri bir müddet kaynamış suda bekletip kabuklarını soyarak reçel içerisine karıştırabilirsiniz.
Tahta kaşıkla çok ezmeden arada karıştırılır. 20 -25 dakika kıvamını buluncaya kadar kaynatılır.Ocak altı kapatılır . İyice soğuduktan sonra cam kavanozlara doldurulur.Nefiss reçelimiz kahvaltılarda yerini almaya hazır 👌
AFİYETLER OLSUN 'na tesekkurler.
MALZEMELER : 🍑1,5 kg sertlerinden kayısı 🍑7 su bardağı toz şeker ( 200 ml ) 🍑2 su bardağı su 🍑Yarım limon suyu 🍑Yarım çay kaşığı limon tuzu
HAZIRLANIŞI :
Kayısılar yıkanır süzdürülür. 2'ye ayrılır,çekirdekleri ayıklanır ,bir kenarda bekletilir. Tencere içerisinde 2 su bardağı su, toz şekerle birlikte karıştırılır. Ocak altı açılır, kaynamaya başlayınca kayısılar, limon suyu, limon tuzu ilave edilir . Arzu edenler çekirdeklerin içerisideki bademleri bir müddet kaynamış suda bekletip kabuklarını soyarak reçel içerisine karıştırabilirsiniz.
Sponsorlu Bağlantılar
Tahta kaşıkla çok ezmeden arada karıştırılır. 20 -25 dakika kıvamını buluncaya kadar kaynatılır.Ocak altı kapatılır . İyice soğuduktan sonra cam kavanozlara doldurulur.Nefiss reçelimiz kahvaltılarda yerini almaya hazır 👌
AFİYETLER OLSUN 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments