Sade Açma - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

24 Temmuz 2019 Çarşamba

Sade Açma

Sponsorlu Bağlantılar
Sade Açma
Malzemeler;
1 kg Un
100 gr Şeker
25 gr Tuz
40 gr yaş maya
Sponsorlu Bağlantılar
100 gr ayçiçek yağı
530-540 gr civarı su
siz bunu 500 gr undan yapıp malzemeleri yarı yarıya azaltabilirsiniz. .
Hazırlanışı;





Malzemelerimiz hazır. Mikserim yoksa elle yoguracaksam unu mermere dokerim. Ortasını tekne gibi yapıp malzemeyi koyup içten dışa doğru az az karıştırarak hamuru güzelce yogururum. 10 dakika bekletip 70 gr parçalara bölüp yuvarlarim. Uzerine hafif fırça ile yağ sürüp oda sıcaklığında 30 dakika bekletirim.Ters çevirip ayçiçek yağı ile yumsatilmis margarin 10 gr kadar koyup ince bir şekilde açarım. Actigim hamuru katlayip bırakırım. Diğerlerini acma isi bittikten sonra yuvarlak şekilde baglayip tepsiye dizerim. Üzerine fırça ile yumurta sarısı sürüp oda sıcaklığında 30 dakika bekletip. Mayalama süreci başlar. Bunu fırında yapabiliriz. Fırını 70 derece isitip kapatın. Yani firinin fanı calismamali yoksa hamur kurur istediğimiz başarıyı yakalayamayiz…. Maya ya gelen ürün dışarı alınıp fırın 180 derece isitilip 17 18 dakika pişirilir sevdeyemek'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments