Konsantre Vişne Suyu 🍒
Malzemeler:
2 kg. vişne
Üzerine çıkacak kadar su
5 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
Vişneleri yıkayıp,saplarını ayıklayın ve tencereye alın.
Üzerine baya bi çıkacak kadar su koyun.
Ocağın altını yakıp, kaynamaya bırakın.
Vişneler çatlayıncaya kadar kaynatıp, altını kapatın.
Bu şekilde 1 saat bekletin. Bu sayede vişnenin rengi iyice suyuna geçiyor.
Vişnelerin suyunu ayrı bir tencereye süzün.
Süzülen vişne suyunu tekrar ocağa alıp kaynamaya bırakın.
Şekeri ve limonu ilave edin.
Üzerinde biriken köpüğü alın.
Suyundan biraz eksilince olmuş demektir.
Sıcakken klavuz kapaklı cam şişe veya kavanoza koyup, ağzını kapatın.
Güneş görmeyen bir yerde saklayın.
Kullanacağınız zaman sulandırarak servis edin.
Vişne Sos :
Vişnelerin suyunu süzdükten sonra kalan pişmiş vişneleri bir süzgeçten geçirin.
Çekirdeklerini ayırıp, blendırdan geçirin.
Saklama kabına koyup, dondurucuya kaldırın.
Yada; seker ilavesiyle pişirip marmelat yapabilirsiniz.
Yada; yine şeker ve nişasta katarak pasta yada tatlı üzerleri için sos yapabilirsiniz. 'a tesekkurlr.,
Malzemeler:
2 kg. vişne
Üzerine çıkacak kadar su
5 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
Sponsorlu Bağlantılar
Yapılışı :Vişneleri yıkayıp,saplarını ayıklayın ve tencereye alın.
Üzerine baya bi çıkacak kadar su koyun.
Ocağın altını yakıp, kaynamaya bırakın.
Vişneler çatlayıncaya kadar kaynatıp, altını kapatın.
Bu şekilde 1 saat bekletin. Bu sayede vişnenin rengi iyice suyuna geçiyor.
Vişnelerin suyunu ayrı bir tencereye süzün.
Süzülen vişne suyunu tekrar ocağa alıp kaynamaya bırakın.
Şekeri ve limonu ilave edin.
Üzerinde biriken köpüğü alın.
Suyundan biraz eksilince olmuş demektir.
Sıcakken klavuz kapaklı cam şişe veya kavanoza koyup, ağzını kapatın.
Güneş görmeyen bir yerde saklayın.
Kullanacağınız zaman sulandırarak servis edin.
Vişne Sos :
Vişnelerin suyunu süzdükten sonra kalan pişmiş vişneleri bir süzgeçten geçirin.
Çekirdeklerini ayırıp, blendırdan geçirin.
Saklama kabına koyup, dondurucuya kaldırın.
Yada; seker ilavesiyle pişirip marmelat yapabilirsiniz.
Yada; yine şeker ve nişasta katarak pasta yada tatlı üzerleri için sos yapabilirsiniz. 'a tesekkurlr.,
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments