Jalapeno Meksika Biber Turşusu - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

6 Eylül 2019 Cuma

Jalapeno Meksika Biber Turşusu

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
JALAPENO MEKSİKA BİBER TURŞUSU
Malzemeler
750 gr. jalapeno biber
2 çay bardağı üzüm sirkesi
4 diş sarımsak
3 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tane hardal
1 avuç nohut
Acı Halka Meksika Turşusu Nasıl Yapılır?
Jalapeno biberleri tohumlarını çıkarmadan halka halka doğrayın.






2 adet yarım kg.lık kavanozun diplerine nohut, 1 er kaşık tane hardal ve iri doğranmış sarımsakları ekleyin.
Doğradığınız biberleri kavanozlara sıkıca yerleştirin.
Üzerlerine 1 buçuk tatlı kaşığı tuz (3 kaşığı paylaştırmış oluyoruz), 1 er tatlı kaşığı şekeri ve 1 er bardak üzüm sirkesini ekleyin.
Kalan kısımları kaynar su ile doldurun ve kapağını sıkıca kapatın.
Kavanozları ters çevirin. Soğuyunca düz olarak güneş görmeyen bir yerde saklayın.
En az bir hafta bekleyen turşu yenmeye hazırdır.
Afiyet şifa olsun.
NOT: Sıcak su eklemek turşuyu eritmez. Aksine daha diri olmasını, kavanozu ters çevirince kapakların vakumlanmasını sağlar. Böylece turşu uzun zaman bozulmadan dayanır.https://cahidesultan.net'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments