KORNİŞON TURŞUSU🥒( KAYNAR SU İLE)
Ben 2 kg kornişon kullandım dilediğiniz kadar kurabilirsiniz.1 litrelik cam kavanoz için ölçülerim ise şöyle canlar👇👇Önce birkaç püf nokta yazmak istiyorum dikkatlice okuyun 😘😘
📌Turşularımda suyu kaynatacak olmama rağmen asla çeşme suyu kullanmıyorum ❌Mutlaka yeni kapak kullanıp konserve mantığı ile turşumu sağlama alıyorum❌Turşu kuracağım tüm sebzelerin sert çürüksüz olması çok önemli ve tüm sebzelerimi önce bol su ile yıkayıp sonra 2,3 dakika sirkeli suda bekletiyorum😍Turşu sıcağı sevmez mümkün olduğunca soğuk serin yerde kalmalı havalar iyice soğuyana kadar buzdolabında tutmanız çok iyi olur turşunuzu korumuş olursunuz👌Sormak istediğiniz başka şeyler olursa yoruma yzın seve seve cevaplarım 😘😘💜💜
Her kavanozun dibine bütün halde 4,5 tane sarımsak koyup kornişonlarımızı dolduruyoruz.Aralarına ve en üstüne yine 3,4 tane sarımsak ekliyoruz.1 yemek kaşığı kaya tuzu,1 su bardağı üzüm sirkesi, 3 tane iri limon tuzu 1 tatlı kaşığı şeker ekleyip turşularımızın üzerini kaynar su ile doldurup yeni kapaklarla kapatıp çalkalıyoruz.Ters çevirip birkaç saat yada bir gece beklettiğimiz turşularımız serin bir yerde mümkünse buzdolabında 2 haftada tam tadını bulur ama isterseniz 3 gün sonra bile yenir😋Sirke miktarı 1 çay bardağına indirilebilir yada kavanozdan çıkınca soğuk suya tutulabilir ağız tadınıza göre ayarlama yapabilirsiniz 'a tesekkurler.
Ben 2 kg kornişon kullandım dilediğiniz kadar kurabilirsiniz.1 litrelik cam kavanoz için ölçülerim ise şöyle canlar👇👇Önce birkaç püf nokta yazmak istiyorum dikkatlice okuyun 😘😘
📌Turşularımda suyu kaynatacak olmama rağmen asla çeşme suyu kullanmıyorum ❌Mutlaka yeni kapak kullanıp konserve mantığı ile turşumu sağlama alıyorum❌Turşu kuracağım tüm sebzelerin sert çürüksüz olması çok önemli ve tüm sebzelerimi önce bol su ile yıkayıp sonra 2,3 dakika sirkeli suda bekletiyorum😍Turşu sıcağı sevmez mümkün olduğunca soğuk serin yerde kalmalı havalar iyice soğuyana kadar buzdolabında tutmanız çok iyi olur turşunuzu korumuş olursunuz👌Sormak istediğiniz başka şeyler olursa yoruma yzın seve seve cevaplarım 😘😘💜💜
Sponsorlu Bağlantılar
Her kavanozun dibine bütün halde 4,5 tane sarımsak koyup kornişonlarımızı dolduruyoruz.Aralarına ve en üstüne yine 3,4 tane sarımsak ekliyoruz.1 yemek kaşığı kaya tuzu,1 su bardağı üzüm sirkesi, 3 tane iri limon tuzu 1 tatlı kaşığı şeker ekleyip turşularımızın üzerini kaynar su ile doldurup yeni kapaklarla kapatıp çalkalıyoruz.Ters çevirip birkaç saat yada bir gece beklettiğimiz turşularımız serin bir yerde mümkünse buzdolabında 2 haftada tam tadını bulur ama isterseniz 3 gün sonra bile yenir😋Sirke miktarı 1 çay bardağına indirilebilir yada kavanozdan çıkınca soğuk suya tutulabilir ağız tadınıza göre ayarlama yapabilirsiniz 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments