BADEM TATLISI
MALZEMELER
125 gr margarin
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı toz şeker
Yarim çay bardağı toz fındık
5 yemek kaşığı irmik
Yarim çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldigi kadar un
Şerbeti için ;
3 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker
2-3 damla limon suyu
Üzerine;
Findik
Fistik
YAPILISI
Öncelikle şerbet hazirlanir.Su ve şeker tencereye konur.Kaynamaya basladiginda limon suyu da sikilarak bes dakika kadar kaynatilir ve sogumaya birakilir.Hamur icin gerekli butun malzemeler karistirilip guzelce yogrulur.Ele yapismiyan ama cok yumusak bir hamur elde edilir.Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar alinarak badem sekli verilir.Firin tepsisine dizilir.Bicak ile ortalarina kesikler atilir.Onceden isitilmis 190 derece firinda pismeye birakilir.Firindan çikan tatlilara sogumus olan serbet dokulur.Serbetini ceken tatlilarin ortalarina findik fistik doldurulur.
Afiyet olsun 'na tesekkurler.
MALZEMELER
125 gr margarin
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı toz şeker
Yarim çay bardağı toz fındık
Sponsorlu Bağlantılar
Yarim çay bardağı hindistan cevizi5 yemek kaşığı irmik
Yarim çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldigi kadar un
Şerbeti için ;
3 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker
2-3 damla limon suyu
Üzerine;
Findik
Fistik
YAPILISI
Öncelikle şerbet hazirlanir.Su ve şeker tencereye konur.Kaynamaya basladiginda limon suyu da sikilarak bes dakika kadar kaynatilir ve sogumaya birakilir.Hamur icin gerekli butun malzemeler karistirilip guzelce yogrulur.Ele yapismiyan ama cok yumusak bir hamur elde edilir.Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar alinarak badem sekli verilir.Firin tepsisine dizilir.Bicak ile ortalarina kesikler atilir.Onceden isitilmis 190 derece firinda pismeye birakilir.Firindan çikan tatlilara sogumus olan serbet dokulur.Serbetini ceken tatlilarin ortalarina findik fistik doldurulur.
Afiyet olsun 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments