KARS KAZI VE PİLAVI - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

22 Kasım 2019 Cuma

KARS KAZI VE PİLAVI

Sponsorlu Bağlantılar
KARS KAZI VE PİLAVI
MALZEMELER
Kaz eti
Pilavı için;
2,5 su bardagi bulgur pilavi
5 su bardagi kaz suyu
Sponsorlu Bağlantılar
1 adet buyuk boy sogan
Yarim su bardağı haşlanmış yeşil mercimek(isteğe bagli)
1 cay bardagi siviyag
Tuz
YAPILIŞI






Ilk önce kaz etini iyice pişene kadar ister duduklude ister tencerede pişiriyoruz.Pistikten sonra dilerseniz etleri alıp ayrı bir tencerede çok az sıvı yağında kızartabilirsiniz.(Dilerseniz kızartmadan da sadece haslayarakta servis edebilirsiniz)
Pilavı için bir tencerede sıvı yağında soğanı kavuruyoruz.Soganlar kavrulduktan sonra bulguları da ilave edip biraz daha kavuruyoruz.Kavrulan bulgura (Eğer kazınız çok tuzluysa tuz atmayin)biraz tuz ilave ediyoruz.Haslanmis olan yeşil mercimekleride ilave edip pişirdiğimiz kazın suyundan 5 su bardağı kadar döküyoruz.(Eğer çok ağır gelirse 3 su bardağı kaz suyu 2 su bardağı da normal su ilave edebilirsiniz)Pilavı bir kez karıştırıp tencerenin altını kapatıyoruz.Atesi en kısığa alıp pişiriyoruz.Demlenen pilavimizi servis edeceginiz kaba alıp üzerine de kaz eti koyarak sunabilirsiniz.sunum_agaci'na tesekkurler.



Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments