Sebit (Kayseri) Yaglamasi
Sebit yaglamasi Hamuru için:
4 su bardagi un
Yeterince su
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı İnstant Maya yada bir tane yas maya
2 adet orta boy Soğan
500 gr. az yağlı Dana Kıyma
2 adet orta boy Domates
2 adet Sivri Biber
1 Yemek kaşığı Domates Salçası (ev yapımı)
1 Çay kaşığı Karabiber
1 Çay kaşığı Pul biber
Yapılışı:Un, su, tuz ve maya ile homojen bir hamur yoğrulur.On dakika dinlendirilir. On eşit parçaya ayrılır.Merdaneyle ortalama 28cm çapında yufkalar açılıp teker teker teflon tavada veya sacda pişirilir (lavaş gibi).Kurumaması için üzeri bir bezle örtülür.Diğer taraftan yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur,kıyması ilave edilip biraz daha kavrulduktan sonra domatesi,biberi, salçası tuz ve baharatları eklenir biraz daha kavrulur,
Sıcak su ilavesiyle sulu bir kıymalı sos hazırlanır.Pişirmiş olduğunuz lavaşların her katına hazırladığınız kıymalı sostan koyularak on kat tamamlanır bir kase sarimsakli yogurt hazirlanir ve birlikte servis edilir.'a tesekkurler.
Sebit yaglamasi Hamuru için:
4 su bardagi un
Yeterince su
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı İnstant Maya yada bir tane yas maya
Sponsorlu Bağlantılar
İç malzemesi için:2 adet orta boy Soğan
500 gr. az yağlı Dana Kıyma
2 adet orta boy Domates
2 adet Sivri Biber
1 Yemek kaşığı Domates Salçası (ev yapımı)
1 Çay kaşığı Karabiber
1 Çay kaşığı Pul biber
Yapılışı:Un, su, tuz ve maya ile homojen bir hamur yoğrulur.On dakika dinlendirilir. On eşit parçaya ayrılır.Merdaneyle ortalama 28cm çapında yufkalar açılıp teker teker teflon tavada veya sacda pişirilir (lavaş gibi).Kurumaması için üzeri bir bezle örtülür.Diğer taraftan yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur,kıyması ilave edilip biraz daha kavrulduktan sonra domatesi,biberi, salçası tuz ve baharatları eklenir biraz daha kavrulur,
Sıcak su ilavesiyle sulu bir kıymalı sos hazırlanır.Pişirmiş olduğunuz lavaşların her katına hazırladığınız kıymalı sostan koyularak on kat tamamlanır bir kase sarimsakli yogurt hazirlanir ve birlikte servis edilir.'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments