Boyoz
1 kg un
2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Açmak için
1 çay bardağı sıvıyağ
Hamur malzemeleri ile boyoz hamurunu hazırlayıp üzerini örtüp 20 dakika dinlendirin hamurları 300 gr ilk bezeler olarak ayırıp sıvıyağ ile yağlayıp 30 dakika dinlenme ye bırakın dinlenme süresinden sonra iki hamurun arasına 80 gr tereyağı sürerek üst üste kapatın 40 dakika dinlendirin hamuru açıcağınız tezgahı iyice yağlayıp çok ince olacak şekilde açın ( en önemli kısım hamurun incecik olması) incecik açılan hamuru üstten alttan ve yanlardan olucak şekilde katlayıp dikdörtken forma getirip uç kısmından rulo yapın ve bir kenara dinlendirmek için alın hazırlanan ruloları parmak uçlarınızla 3-4 cm uzunluğunda koparıp üsten elinizle bastırıp tepsiye yerleştirin bu şekilde 1 saat dinlenmeye bırakın dinlen boyozları önceden ısıtılmış 180 derece fırında fırında kızarana kadar pişirin afiyetle olsun 'e tesekkurler.
1 kg un
2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Açmak için
1 çay bardağı sıvıyağ
Sponsorlu Bağlantılar
250 gr tereyağıHamur malzemeleri ile boyoz hamurunu hazırlayıp üzerini örtüp 20 dakika dinlendirin hamurları 300 gr ilk bezeler olarak ayırıp sıvıyağ ile yağlayıp 30 dakika dinlenme ye bırakın dinlenme süresinden sonra iki hamurun arasına 80 gr tereyağı sürerek üst üste kapatın 40 dakika dinlendirin hamuru açıcağınız tezgahı iyice yağlayıp çok ince olacak şekilde açın ( en önemli kısım hamurun incecik olması) incecik açılan hamuru üstten alttan ve yanlardan olucak şekilde katlayıp dikdörtken forma getirip uç kısmından rulo yapın ve bir kenara dinlendirmek için alın hazırlanan ruloları parmak uçlarınızla 3-4 cm uzunluğunda koparıp üsten elinizle bastırıp tepsiye yerleştirin bu şekilde 1 saat dinlenmeye bırakın dinlen boyozları önceden ısıtılmış 180 derece fırında fırında kızarana kadar pişirin afiyetle olsun 'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments