PIRASALI ÇITIR BÖREK - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

22 Ocak 2020 Çarşamba

PIRASALI ÇITIR BÖREK

Sponsorlu Bağlantılar
PIRASALI ÇITIR BÖREK
Malzemeler
28 adet baklavalik yufka
Sosu için
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
Sponsorlu Bağlantılar
1 yumurta
1 paket kabartma tozu






İç harcı için
Yarım kilo pırasa
1 adet havuç
1 büyük boy kurusoğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz,karabiber,toz kirmızı biber


Üzeri için
1 yumurta sarısı
Çörekotu
Öncelikle ilk harcı için tavaya sıvıyağ ve ince doğranmiş kurusoğani alıp hafif kavuruyoruz,ince rendelenmiş havucu ekleyip kavuruyoruz,ince rendelenmiş pırasayı ve baharatları ekleyip pırasalar yumuyayana kadar kavurup ocaktan alıyoruz,soğumaya bırakıyoruz,sosu için malzemeleri bir kapta çırpıp hazırlıyoruz.


Tezgaha ilk yufkayı serip harctan çok az surüp ikinci yufkayı seriyoruz,sosu heryerine surup üçüncü yufkayı serip yine sos surüyoruz,dordüncü yufkayida serip harç sürmeden,iç harcını yufkanın uzun kenarina yayıp rulo seklinde sararak,yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz,tüm yufkayı bu şekilde hazırlayarak işlemi bitiriyoruz,üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiştiriyoruz,dilimlere ayırıp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişiriyoruz,evi saran bu kokuya bayılacaksınız😋yapacaklara kolay gelsin canlar afiyetle merallin_mutfagi'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments