Malzemeler
150 gr yumusak tereyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 silme çay kasıgı kabartma tozu
Sponsorlu Bağlantılar
1 paket vanilyaYeterince un
Yesil ve kırmızı gıda boyası
Damla cikolata
Yoğurma kabına tereyağ ve pudra şekeri alınıp yoğrulur,şeker,yumurta,vanilya ve kabartmatozu eklenip yoğrulur unu azar azar ilave edilerek yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvam elde edilir.hamuru resimdeki gibi 3 ayrı parcaya bölünür,en az olan hamur yeşil,fiğeri kirmızı gıdaboyasıyla yoğrulur,
en buyük hamur sade birakılır,sade olan rulo yapılır ve streç veya buzdolabı poşetine sarılir,yesil hamurda aynı boyda ince bir rulo yapılır ve poşettle sarılır,iki hamur buzluğa konulur ve 20 dk kadar bekletilir,
kırmızı hamur ise iki yağlı kağıt arasına alınır ve merdaneyle açılır,buzluktan cıkartılan sade hamur kırmızı hamurun üzerine konulup rulo yapılarak sarılır,yeşil hamurda üzerine konulur ve bıçakla 1 er cm aralıklarla kesilir,
yağlı kagıt serili tepsiye dilimler yerlestirilir,kurabiyelerin orta kısımlarına 2 tane damla çikolata yerleştirilir ve kurabiyeler onceden ısıtılmış 170 derecelek firında pembeleşene kadar pişirlir.🍎resimleri sola kaydırarak yapım aşamalarına bakabilirsiniz👍🏻
🍎28 adet kurabiye çıktı bu tariften 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments