EVDE PASTIRMA YAPIMI - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

22 Ocak 2020 Çarşamba

EVDE PASTIRMA YAPIMI

Sponsorlu Bağlantılar
EVDE PASTIRMA YAPIMI
Malzemeler
2 kilo dana bonfile(sinirleri ve fazla yagları alınmış)kasap zaten sizin için hazırlıyo,ete delikler açıp bağlayacağınız ipi ete takıyo,pastırma için alıyoruz demeniz yeterli,ama kurban etiyle hazırlicaksaniz dananin sırt etini alıp temizleyin,etin üst kismına bir delik açıp ipini geçirin,ete ara ara delikler açın(bu delikler tuzun heryere teması için önemli)



Sponsorlu Bağlantılar



2 kilo kadar ince kaya tuzu
Tepsinin içine yağlıkağıt serip etimizi bolca tuzlayarak tepsinin uzerine koyuyoruz,tuzu etin heryerine iyice yedirin,tepsiyi eğimli bir şekilde tezgaha koyuyoruz,uzerine tekrar yağlı kağıt koyup tekrar tepsi koyuyoruz ve tepsinin üzerine ağırlık koyarak bastırıyoruz,etin suyunu salması için bunu yapıyoruz,hergün eti ters düz edip tuzu eksilen yerleri tekrar tuzlayıp yine kapatıyoruz bu işlem etin suyu bitene kadar hergün tekrarlanıyo,

benimki 6 günde suyunu saldı,tamamen suyunu salınca eti tuzdan arındırıp guzelce yıkıyoruz,su dolu tepsiye alıyoruz,3 saatte bir bu suyu değiştirerek eti bu seferde fazla tuzundan arındırıyoruz,bu işlemide 2 veya 3 gün süreyle yapıyoruz.

ben 2 gün suda beklettim.sonra eti güneş görmeyen bir balkonunuza asıp kurutun(5 günde kurudu).et kuruyunca#sarımsak lama islemine geçiçez,1 baş sarımsağı ezin ve etin heryerine sürün,eti kapaklı bir kaba alıp ya buzdolabinda evinizin serin bir yerinde kutuda 3 gün bekletin,eti sarımsakladıgıniz gün çemeninide hazırlayıp dolaba koyunki çemen kivamını alsın

#çemen i için malzemeler
100 gr çemen tozu
2 yemek kaşığı kırmızı tozbiber
1 yemek kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tuz


2 su bardağı su
1 baş ezilmiş sarımsak
Bütün malzemeleri katıp karıştırıyoruz,dolaba kaldırıyoruz,sarımsakta 3 gün yatan etimizi,üçüncü gunün sonunda tamamen çemenle kaplayıp yine balkona güneş görmeyen bir yere asıyoruz,çemende tamamen kuruyunca(5 günde kurudu)pastırma yemeye hazır.ister benim gibi hepsini dilimleyip buzluğa atın,isterseniz buzluktan çıkarıp dilimleyip tüketin.afiyetle merallin_mutfagi'na tesekkurler.




Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments