KIBRIS TATLISI - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

21 Ocak 2020 Salı

KIBRIS TATLISI

Sponsorlu Bağlantılar
KIBRIS TATLISI
3 yumurta
Yarım çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 büyük çay bardağı hindistan cevizi
1 büyük çay bardağı galeta unu
Sponsorlu Bağlantılar
1 büyük çay bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket vanilya






Şerbeti için:
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Muhallebi için:
2 su bardağı süt
2 dolu yemek kaşığı nişasta
2yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ
Üzeri için yeteri kadar hindistan cevizi .
Öncelikle şerbeti hazırlamamız lazım, tencereye şeker ve su koyup kaynatın soğuması için bir kenara bırakın.
Karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri ekleyip 5 dakika mikserle çırpın ardından kalan malzemeleri ekleyip güzel bir karışım yapın daha sonra yağlanmış kalıba döküp önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık olarak 25 dakika pişirin. Pişen kekin ilk sıcaklığı gittikten sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Bu şekilde yarım saat dinlendirin sonra ters çevirin. Muhallebi için tencereye vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemeleri ekleyip koyulaşıncaya kadar karıştırın muhallebi biraz soğuduktan sonra üzerine vanilya ve tereyağ ekleyip iyice çırpın sonra muhallebiyi Kekin üzerine yayın en son üzerine bolca Hindistan cevizi serpin. Buzdolabına alıp en az 3 saat dinlendikten sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın. elifin.mutfagi'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments