3 su bardağı portakal suyu
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı nişasta
Bulamak için :
Hindistan cevizi
Sponsorlu Bağlantılar
HazırlanışıPortakalların suyunu sıkın. Sıktığınız portakal suyunu, tortu kalmaması için süzgeçten geçirin. Nişasta ve şekerle birlikte tencereye alıp bir güzel karıştırın. Ocağın üzerine alıp, kaynama noktasına gelene kadar, sürekli karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başladıktan sonra bir iki dakika daha pişirip ocaktan alın. Pelteyi, sudan geçirip iyice süzdürdüğünüz bardaklara boşaltın. Oda ısısına geldikten sonra buzdolabına kaldırıp birkaç saat soğumasını bekleyin.
Ardından bardaklardan çıkartıp, dilimleyerek hindistan cevizine bulayın.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments