Ali Paşa Pilavı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

8 Mart 2020 Pazar

Ali Paşa Pilavı

Sponsorlu Bağlantılar
Ali Paşa Pilavı:
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı arpa şehriye
1 tane rendelenmiş büyük havuç
2 Y kaşığı tereyağı
Sponsorlu Bağlantılar
3 Y kaşığı sıvıyağ
Koftesi:
250 gr kıyma
1 küçük kurusoğan
1 diş ezilmiş sarmısak
1 Y kaşığı galeta unu






Tuz karabiber pul biber kimyon
Domates sosu:
2 büyük rendelenmiş domates veya domates sosu 5_6 kaşık
1 diş ezilmiş sarmısak
2 Y kaşığı sıvıyağ
Tuz




Hazırlanışı :
Öncelikle köfte malzemeleriyle köftemizi yoğurup yarım saat kadar buzdolabında bekletelim.
pirincimizi ılık tuzlu suda yarım saat kadar bekletelim .ılık suyla yıkayıp süzelim.Tencereye yağı ve şehriyeleri alıp hafif pembeleşinceye kadar kavuralım .Havucu ilave edip birazdaha kavuralım .Pirinci ekleyip pirincler seffaflaşana kadar kavurmaya devam edelim .Sıcak suyu ve tuzunu atıp kaynamaya başlayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim .Sos malzemelerini pişirelim .Köfteyi misket büyüklüğünde yuvarlayıp sıvıyağda kızartalım .Pilavı kek kalıbına doldurup kaşıkla bastırıp sıkıştıralım
Servis tabağına ters çevirelim .Üzerine ve kenarlarına kızarmış köfteleri dizelim üstine sos gezdirip maydonoz serperek servis yapıyoruz . Afiyet olsunaynurtutkan_mutfak'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments