HİRA TATLISI
Malzemeler:
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 tane yumurta
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
2 buçuk su bardağı toz şeker
2 buçuk su bardağı su
Biz biraz şerbeti sevdiğimiz için 2 buçuk su bardağı kullandım siz isterseniz 2 su bardağı kullanın .
Bulamak için: İrmik
Hazırlanışı:
Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp ara ara karıştırarak şeker eriyene kadar ısıtın⚡️şeker tamamen eriyince altını kapatın⚡️Hamur için olan malzemeleri yoğurt,sıvıyağ,yumurta,irmik ve vanilyayı karıştırıp un ve kabartma tozu ilavesiyle hamuru yoğurun ⚡️yumuşak bir hamur oluyor fazladan un ilavesi yapmayın lütfen ⚡️cevizden bir tık büyük yuvarlayıp heryerini irmiğe bulayın⚡️yağlanmış fırın tepsisine dizin ⚡️önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin ⚡️fırından aldığımız sıcak tatlıya soğuk şerbeti döküp üzerini bir tepsiyle kapatın ⚡️yada benim yaptığım gibi sıcak tatlıları soğuk şerbete atın dibe çökünce bir kevgirle alıp tepsiye dizin kalan şerbeti üzerine dökün ben genellikle bu yöntemi kullanıyorum çevirmeye gerek kamadan çok daha güzel çekiyor şerbeti😉tamamen soğuyunca afiyetle tüketebilirsiniz😋nerminmutfakta'ya tesekkurler.
Malzemeler:
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 tane yumurta
1 su bardağı irmik
Sponsorlu Bağlantılar
1 buçuk su bardağı un1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
2 buçuk su bardağı toz şeker
2 buçuk su bardağı su
Biz biraz şerbeti sevdiğimiz için 2 buçuk su bardağı kullandım siz isterseniz 2 su bardağı kullanın .
Bulamak için: İrmik
Hazırlanışı:
Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp ara ara karıştırarak şeker eriyene kadar ısıtın⚡️şeker tamamen eriyince altını kapatın⚡️Hamur için olan malzemeleri yoğurt,sıvıyağ,yumurta,irmik ve vanilyayı karıştırıp un ve kabartma tozu ilavesiyle hamuru yoğurun ⚡️yumuşak bir hamur oluyor fazladan un ilavesi yapmayın lütfen ⚡️cevizden bir tık büyük yuvarlayıp heryerini irmiğe bulayın⚡️yağlanmış fırın tepsisine dizin ⚡️önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin ⚡️fırından aldığımız sıcak tatlıya soğuk şerbeti döküp üzerini bir tepsiyle kapatın ⚡️yada benim yaptığım gibi sıcak tatlıları soğuk şerbete atın dibe çökünce bir kevgirle alıp tepsiye dizin kalan şerbeti üzerine dökün ben genellikle bu yöntemi kullanıyorum çevirmeye gerek kamadan çok daha güzel çekiyor şerbeti😉tamamen soğuyunca afiyetle tüketebilirsiniz😋nerminmutfakta'ya tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments