İKİ RENKLİ KURABİYE - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

9 Mart 2020 Pazartesi

İKİ RENKLİ KURABİYE

Sponsorlu Bağlantılar
İKİ RENKLİ KURABİYE〰️
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
2 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik buğday nişastası
1 paket vanilya
Sponsorlu Bağlantılar
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (3 su bardağı kullanıldı)
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1.5 yemek kaşığı kakao
ÜZERİ İÇİN
Pudra şekeri






➖HAZIRLANIŞI➖
Yoğurma kabına sıvıyağ, toz şeker ve yumurta alınıp şeker eriyene kadar çırpılır. Ardından nişasta eklenir , kremsi kıvam alana kadar tekrar çırpılır.Vanilya, kabartma tozu ve kontrollü olacak şekilde elenmiş un eklenir. Yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur olmalı. Tezgaha un serpilir. Hamur unlu tezgaha alınıp iki parçaya bölünür. 1. Hamurdan fındık büyüklüğünde bezeler oluşturulur. 2. Hamur yoğurma kabına alınır. İçine 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile 1,5 yemek kaşığı kakao eklenip yoğrulur. Bu hamurdan da fındık büyüklüğünde bezeler oluşturulur.İki hamurdan da elde edilen bezelerin aynı büyüklükte ve aynı sayıda olması gerekiyor. Tarak ya da oluklu aparat kullanılabilir. Beyaz hamurdan bir tane alınıp aparatta elips şeklinde açılır. Ortasına kakaolu hamurdan konulup rulo şeklinde sarılır. Ya da tam tersi kakaolunun içine beyaz hamurdan ekleyip de sarabilirsiniz. Detaylı anlatım RABİA SULTAN SUNA youtube kanalımda. Önceden ısırılmış 165 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. İlk sıcağı çıkıp ılıklaştığında üzerine pudra şekeri elenerek servis yapılır.
Afiyet olsun💟rabiasultansuna'ya tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments