UN HELVASI - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

22 Mart 2020 Pazar

UN HELVASI

Sponsorlu Bağlantılar
UN HELVASI
Yarım paket tereyağ ( 125 gr )
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 çay bardağı kırılmış ceviz .
Şerbeti için:
Sponsorlu Bağlantılar
1 buçuk su bardağı su
1 su bardağı süt
1 buçuk su bardağı şeker ( 200 ml bardak ölçüsü)
İlk önce şerbetimizi hazırlayalım. Su süt ve şekeri bir tencereye alarak kaynatalım. Kaynamaya başladıktan bir iki dakika sonra altını kapatalım ve şerbetimiz hazır. .






Yapılışı:
Geniş bir tavaya yağlarımızı alıp ocağın altını açalım. Yağ erimeye başlar başlamaz unumuzu ilave ederek yaklaşık 15-20 dakika kadar orta ateşte güzelce kavuralım. İstediğimiz rengi bulunca cevizlerimizide helvamıza ekleyelim bir iki dakikada bu şekilde kaçırdıktan sonra tam bu esnada ocağın altını kapatıyorum ki çok sıçrama olmasın🙌🏻 ve şerbetimizi yavaş yavaş dökelim ardından hemen ocağı tekrar açalım😊 Şerbeti tamamen çekene kadar pişirelim ve miss helvamız hazır💓eminebutikpasta'ya tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments