Ekşi Mayalı Ev Yemeği - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

19 Nisan 2020 Pazar

Ekşi Mayalı Ev Yemeği

Sponsorlu Bağlantılar
Ekşi mayali ev ekmegi (1 adet ekmek icin)
425 gr ekmeklik un
75 gr tam bugday unu
365 ml su
100 gr eksi maya (50 gr anamaya + 30gr tam bugday unu + 20 ml su ile beslenmis ve 5 saat oda isisinda beklemis)
20 gr tuz+10 ml su
Sponsorlu Bağlantılar
Yapilisi:Öncelikle su ve eksi maya yogurma kabina alinip karistirilir un tartilip karisima eklenir ve hamur toparlanacak sekilde yogrulup burakilir yarim saat bu sekilde dinlendirilir.





Yarim saat sonra tuz ve 10 ml su karistirilir ve hamura eklenerek elastik bir hamur oluncaya dek yaklasik 10 dakika hamur yogrulur.
kabin kapagi kapatilip her yarim saatte bir katlama yapilacak sekilde 4 katlama yapilir ve tezgaha alinir burada ilk katlamasi yapililir ve üzerine bir bez örtülüp yarim saat kadar dinlendirilir ardindan sıkı bir sekilde katlama yapilarak hafif unlanmis sepete alinir disarda yarim saat bekletilip üzerine bir bez örtülerek buzdolabina alinir burada yaklasik 15,18 saat bekletilir.
saati gelince firin 250 derecede fanli olarak tencereyle beraber 40 dakika isitilir ardindan tencere dikkatlice firindan alinip ekmeklerin bir tanesi icine ters cevrilip üzeri uzunlamasina jiletle cizilir kapagi kapatilir ve tekrar firina verilir firin ayari 230 dereceye indirilir ardindan burada 25 dakika kapakli üzeri kizarana dek de yaklasik 20 dakika kapaksiz pisirilir ardindan firindan alinan ekmek bir saat kadar dinlendirilir sonra kesilip afiyetle yenir ☺️ Not:Tarif bir ekmek icindir ben her seferinde 3 ekmek yaptigim icin resimde üc ekmek var.
lezizsofralar'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments