Yufka ekmegi
Malzemeler:(ben 5,6 kilo kadar yapmistim size bir kilodan tarif veriyorum)
1 kilo un
1 tatli kasigi tuz
Yeterince su
Yapilisi: Hamur kulak memesi yumusakliginda yogrulur sacinizin büyüklügünde bezelere ayrilir benim sacim orta boy oldugu icin limon büyüklügünde bezeledim ardindan üzeri temiz bir posetle kapatilir ve ilk yaptigimizdan baslayarak ara ara un serperek sac büyüklügünde acilir ve sacin üzerine alinir burada iki tarafli cevirerek pisirilir.
Hepsi pisince yine 4,5 li guruplar halinde sofra bezi üzerinde paylastirilip 2,3 saat kurutulur ardindan üst üste gelecek sekilde dizilip üzeri sofrayla kapatilip serin bir yerde muhafaza edilir yenilecegi zaman islatilip servise hazirlanir.
Mevla tüm hazirliklarimizi agiz tadiyla yemeyi nasip etsin! lezizsofralar'a tesekkurler.
Malzemeler:(ben 5,6 kilo kadar yapmistim size bir kilodan tarif veriyorum)
1 kilo un
1 tatli kasigi tuz
Yeterince su
Yapilisi: Hamur kulak memesi yumusakliginda yogrulur sacinizin büyüklügünde bezelere ayrilir benim sacim orta boy oldugu icin limon büyüklügünde bezeledim ardindan üzeri temiz bir posetle kapatilir ve ilk yaptigimizdan baslayarak ara ara un serperek sac büyüklügünde acilir ve sacin üzerine alinir burada iki tarafli cevirerek pisirilir.
Sponsorlu Bağlantılar
Hepsi pisince yine 4,5 li guruplar halinde sofra bezi üzerinde paylastirilip 2,3 saat kurutulur ardindan üst üste gelecek sekilde dizilip üzeri sofrayla kapatilip serin bir yerde muhafaza edilir yenilecegi zaman islatilip servise hazirlanir.
Mevla tüm hazirliklarimizi agiz tadiyla yemeyi nasip etsin! lezizsofralar'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments