BURMA BAKLAVA - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

13 Mayıs 2020 Çarşamba

BURMA BAKLAVA

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar




BURMA BAKLAVA
Malzemeler
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 yumurta
1 çay kaşığına yakın tuz
2 yemek kaşığı sirke
4 su bardağı un (yine de kıvamına bakın. Çok az daha artırmak gerekebilir)
Açmak için: Buğday nişastası 
2 su bardağı çekilmiş ceviz 
Üzeri için
125 gr tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ
Şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon
Ele yapışmayan ama yumuşacık bir hamur yoğurun.
Ben hamuru 12 bezeye ayırdım ama siz 16 veya 18 beze yapın. Çünkü hamur çok kolay büyüyor. Benimkiler çarşaf gibi oldu 😊
Bezelere ayırdıktan sonra her bezeyi, nişastayla çay tabağı kadar açıp aralarına poşet koyarak buzdolabına kaldırın. 1 gece dolapta dinlensin.



Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına sürün. 
Kızarmaya başlayınca ısıyı 160 dereceye düşürün. İçini çekerek kızarsın. 
Şerbetin Kıvamını anlamak için kaşıkla şerbeti alıp akıtın. Kaşıkta kalan son damla ağırlaşarak düşüyorsa şerbet olmuş demektir. 
Şerbeti ocaktan aldıktan 10 dk sonra soğuk tatlıyla buluşturdum. 
Bir gün dinlenirse tatlı daha güzel olacaktır. 
Afiyet şifa olsun.cahide_sultan'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments