Sponsorlu Bağlantılar
DÜDÜKLÜDE TANDIR TADINDA TAVUK
Malzemeler
1 kg tavuk pirzola
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1’er çay kaşığı karabiber ve tatlı toz biber
Tuz
1 adet soğan
Hazırlanışı
Derisi soyulmuş tavuk pirzolaları zeytinyağı, baharatlar ve tuz ile harmanlayıp buzdolabında birkaç saat bekletin.
Pirzolaları düdüklü tencereye fotoğrafta gösterdiğim şekilde koyup (sola kaydırarak bakabilirsiniz) ortasına 1 baş soyulmuş soğanı bütün halde yerleştirin ve hiç su eklemeden düdük çıktıktan sonra ocağı kısık ateşe alarak 45 dk pişirin.
Tavuklar tamamen kendi suyunda pişiyor ve lokum gibi oluyor. Ben en son üzerlerine hafif zeytinyağı gezdirip tavada çeviriyorum.
Deneyenlere afiyet olsun.pukumutfakta 'ya tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments