Burma Baklava
📣1 çay bardağı sıvıyağ
Sponsorlu Bağlantılar
📣1 çay bardağı süt 📣1 çay bardağı yoğurt
📣1 yumurta
📣2 yemek kaşığı sirke
📣aldığı kadar un
Sert bir hamur yoğurun
Hamurumuzu mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım ve 20 dk dinlenmeye bırakalım
Hamur dinlenirken bir taraftan şerbetini yapalım
📣Şerbeti
📣3’5 su bardağı şeker
📣3’5 su bardağı su
📣3-5 damla limon
Dinlenen hamurlarımızı nişasta (mısıryada buğday farketmez)ile incecik açıyoruz
Açtığımız yufkaları ortadan ikiye kesiyoruz
Kestiğimiz yufkaların üzerine fındık,ceviz vs ne isterseniz serpiyoruz
Oklavaya yufkamızı sarıp iki ucundan ortaya doğru büzüyoruz ve tepsiye diziyoruz
Üzerlerine 250 gr tereyağ eritiyoruz ve 1 su bardağı sıvıyağ ilave edip tatlıların üzerine gezdiriyoruz
Önceden ısıtılan 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin ve daha sonra fırının ayarını 150 dereceye döşürün içini çeke çeke pişsin
Fırından çıkardığımız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbetimizi döküp dinlendirelim
Şerbetini çektikten sonra tatlımız servise hazır😊sibelbaturoglu'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments