YALANCI TAVUK GÖĞSÜ
Malzemeler
Sponsorlu Bağlantılar
1 litre süt1 su bardağı un
1 su bardağı şeker (isterseniz 1,5 su bardağı yapabilirsiniz ama 1 su bardağı şeker yeterli geliyor)
125 gr tereyağ yada margarin
1 paket vanilya damla Sakızı (isteğe bağlı)
Kenarlarını süslemek için yarım paket çekilmiş Burçak bisküvi
Üzeri için
Çekilmiş fıstık
Yapılışı
Tereyağını bir tencere de eritelim. Üzerine unu ilave edelim. Karıştırma işlemini bırakmadan hafif kavurana kadar pişirelim ki un kokusu olmasın. ( fakat çokta kavurmayın) üzerine 1 litre sütü ilave edelim ve kaynatalım. Kıvam alınca şekeri ilave edip karıştıralım. Sürekli karıştırıyoruz pişme işlemi bitene kadar. Piştikten sonra Ocağı kapatıp vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. Ve streç filmi serdiğimiz borcama yada kare seramik bir kapa tavuk göğsümüzü dökelim. Ve buzdolabında en az 3 /4 saat bekleteletelim ,ne kadar çok beklerse o kadar okadar güzel oluyor ,Üzerine Antep fıstığı ile süsleyelim. Sonra soğuk soğuk dilimleyip servis edelim Afiyet olsun. Deneyenler fotoğraf göndermeyi unutmayınız.hayatmutfagm'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments