El Açması Börek - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

19 Haziran 2020 Cuma

El Açması Börek

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
El Açması Börek
Hamuru için
5 su brdaği un
Su tuz
Ici için 
1kg ıspanak
2 kuru soğan 
Pulbiber karabiber
Sıvıyağ
. (Dilediğiniz iç malzemeyi kullanabilirsiniz)
Öncelikle ne cok yumsak nede cok ser olmayacak sekilde bir hamur yoģuralım 8-10 bezeye bölelim bezeleri servis tabaģi büyüklüğünde açalim uzerini yağlayalim 1 saat dinlenmeye bırakalim bu arada iç malzememizi hazırlayalım. Ispanaklari yıkayıp dograyalim suzulurken soganlari yemeklik doğrayip tuz karabiber pulbiber ekleyip hafif ovdugumuz ispanakları ilave edelim üç kaşık zeytin yağı ekleyip kariştıralım. 


El Açması Börek



Yağladığımız bezeleri tahta sofra üzerinde tezgahta veya masada dikkatlice kenarlardan çekerek açalım kenarlarda kalan kalın kısmı bıçakla çıkartalım üzerine bir kaşık sıvıyağ gezdirelim açtığımız yufkayı ister dörde (isterseniz ikiye bölerek) kenar kismina içimizi yerleştirip geniş kısımdan üçgen kısma dogru sararak rulo yapalim sonra gorseldeki gibi gül şekli verelim yaģladığımız tepsiye veya yağlı kağıt yerleştirdiğimiz tepsiye alalim kalan bezeleride ayni şekilde açalim tepsimizi dolduralim üzerini yağlayıp 200 derece ısınmış fırında pişirelim..
NOT : BU şekild e dondurup buzluğa atabilir istediğiniz zaman çıkarıp buzu çözülmeden önceden ısınmış fırında üzerine cok az yag sürüp pişirebilirsiniz.sultan_ozgul_tursen'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments